«Final Fantasy X» gjør comeback i HD

Tidus, Yuna og resten av gjengen kommer til PlayStation 3 og Vita.

14. september 2011 10:35

Tokyo Game Show, en av verdens største og viktigste spillmesser, går av stabelen i Japan i morgen. I den forbindelse har Sony avholdt en pressekonferanse der de avslørte blant annet den japanske lanseringsdatoen til PlayStation Vita.

På den samme konferansen avslørte Shinji Hashimoto, produsent i Square Enix, at en remake av det gode gamle «Final Fantasy X» også vil komme. Det skal visstnok ikke bare være en enkel portering der de tar gamlespillet og bare klemmer det ut i HD, men en mer forseggjort utgave. Litt i samme bane som «Shadow of the Colossus», som kom i en slik HD-remastered-utgave, om vi skulle tippet.

Spillet skal komme på både PlayStation 3 og Vita, men en endelig dato har vi ikke fått.Det er flere spørsmål som dukker opp med en slik nylansering. Får vi den «internasjonale» versjonen som inneholdt en bonus DVD i originalutgaven?

Og mange fans spør seg sikkert hva i all verden som skjer med en ny og oppusset utgave av «Final Fantasy VII», som Square Enix kilte alle med under E3 2005 - med en realtime trailer i langt bedre grafikk enn, på den tiden, noe annet «Final Fantasy»-spill.

Firmaet har allerede gitt ut oppdaterte versjoner av «Final Fantasy» 1 til 6, så mange trodde nok det ville komme, men den gang ei.

Samtidig viste også Square Enix frem to nye spill til Vita. «Lord of Apocalypse» er et action RPG-spill som har støtte for multiplayer opp til fire spillere, mens «Army Corps of Hell» er et hack n slash-spill der du hogger deg gjennom 100 forskjellige typer gobliner for å prøve å ta tilbake makten i helvete.Begge disse vil være tilgjengelig på den japanske lanseringsdagen, som er 17. desember i år.

Slik så det ut på PS2:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3