PlayStation Vita slippes 17. desember i Japan

Og får «Metal Gear Solid»-samling i HD.

14. september 2011 08:56

Det er i forbindelse med den japanske spillmessen Tokyo Game Show at Sony nå annonserer en endelig lanseringsdato for deres nye håndholdte konsoll – PlayStation Vita.

Tidligere har den japanske datoen vært løst formidlet til «før jul», men har altså nå blitt forkynnet til å være spikret til 17. desember i hjemlandet. En dato i Europa og Norge har enda ikke blitt avslørt, men det har blitt snakket om «tidlig 2012».

I sammenheng med avdukingen avslørte også spillutviklerlegenden bak «Metal Gear Solid»-serien, Hideo Kojima, at HD-samlingen med «Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty», «Metal Gears Solid 3: Snake Eater» og «Metal Gear Solid 3: Subsistance» ikke bare kommer til PlayStation 3, men også PlayStation Vita. (I resten av verden vil HD-pakken også inkluder en HD-versjon av det kritikerroste PSP-spillet «Metal Gear Solid: Peace Walker».)

I tillegg vil HD-versjonene av kultspillene «Zone of the Enders» og «Zone of the Enders: The Second Runner» bli gitt ut til den nye håndholdte konsoen.

Både «Metal Gear Solid»- og «Zone of the Enders»-pakken kommer til Vita i løpet av neste år.

Videre skal Kojima ha fortalt at den nye spillmotoren, Fox Engine, støtter både Vita og PS3. Den  ble for første gang avduket under årets E3 i Los Angeles som en spillmotor som støtter flere konsollplattformer.

Kojimas nye og uannonserte spill utvikles visstnok også i den nye spillmotoren, men alt han kunne si under Sonys pressekonferanse var at han ikke kunne avsløre noe på nåværende tidspunkt og at «det vil ta sin tid».

I tillegg annonserte Square Enix at de feirer tiårsjubileumet til PlayStation 2-spillet «Final Fantasy X» med en HD-versjon til både PlayStation 3 og PlayStation Vita. Ingen utgivelsesdato ble imidlertid avslørt.

«Metal Gear Solid HD Collection» slippes til Xbox 360 og PlayStation 3 i november, mens «Zone of the Enders HD Collection» slippes til Xbox 360 og PlayStation 3 i løpet av 2012.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3