«Final Fantasy VII» utgis på nytt

Snart er det pc-eierne som får redde kloden igjen.

5. juli 2012 10:53

(PressFire.no): Klassiske «Final Fantasy VII» står på mange måter igjen som de japanske rollespillenes flokkleder, 15 år etter at det ble utgitt for første gang. 

Det lanserte sjangeren for alvor her i vesten, og gjorde nesten egenhendig et husholdningsnavn ut av den tradisjonsrike serien. En av de etterlatte etter den følelsesfylte heisaturen er vår egen Martin.

«Snart» blir det igjen utgitt - denne gangen til pc. Det lover en rykende fersk og offisiell hjemmeside (via Eurogamer). 

Med juksekode

Nyversjonen kommer ikke til å gi spillet en total grafisk overhaling. Men det får nok støtte for skjermoppløsninger som var temmelig obskure i 1998, da det kom til pc for første gang.

Til gjengjeld får det støtte for 36 nye «achievements» som måler fremgangen din. De hives inn i et nytt nettsystem, som lar deg måle pondus med vennene dine.

På kjøpet får du også et verktøy som lar deg justere på styrken til figuren din, i tilfelle du ikke har lyst til å stange i noen av spillets krevende kamper. Skylagring av spillfilene dine får du også.

Prisen er enda ikke offisiell. Ikke slippdatoen heller, forsåvidt, men vi vet at du må kjøpe det via nettsjappa til utgiver Square Enix.

Ingen overhaling enda

Spillet ble sist relansert i 2009, til PlayStation Portable og PlayStation 3 som en nedlastbar utgivelse. Den gangen brukte det bare to uker på å selge 100 000 eksemplarer

Til tross for den massive oppslutningen, har Square Enix sagt at de ikke kommer til å gi spillet en total overhaling før de får serien på rett kjøl igjen. Noe som rett og slett vitner om at utgivelsen av «Final Fantasy XIII»  og «Final Fantasy XIII-2» ikke levde opp til veteranenes høye krav. 

Da gjenstår det å se om man er heldigere etter utgivelsen av det neste spillet i serien, som vi muligens har sett bilder av allerede

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3