Fikk den strengeste aldersmerkingen i USA

– Kan få problemer med å gi ut «Hatred» til konsoller.

19. januar 2015 10:24

(PressFire.no): Kontroversielle «Hatred» har allerede fått mer oppmerksomhet enn de fleste uferdige spill fra et ferskt studio.

Polske Destructive Creations lager det de selv beskriver som et «skytespill med en urovekkende atmosfære av massedrap», der du trer inn i rollen som en «kaldblodig, full av hat overfor menneskeheten».

Spøker for konsollutgivelse

Steam, verdens største pc-spillbutikk, gikk først ut og fjernet «Hatred» fra sidene sine like før jul, men ombestemte seg kjapt. Valve ville likevel ikke ta på seg et slikt sensuransvar, fant de ut etter noen timers tenkepause.

Destructive Creations har allerede forskuttert at «Hatred» kommer til pc i løpet av 2015.

Nå har det amerikanske aldersmerkingsorganet ESRB vurdert innholdet, og bestemt at spillet fortjener den aller strengeste klassifiseringen: adults only (AO).

Det gir utviklerne en ekstra utfordring når det gjelder distribusjonen. Spesielt hvis Destructive Creations planlegger å gi ut spillet til flere plattformer enn kun pc.

 Med «AO» vil vi få problemer med å gi ut til konsollene i fremtiden. Men på den andre siden tror jeg våre fans ville blitt skuffet hvis det er tilfellet, skriver de polske spillskaperne på sitt eget forum (krever innlogging).

– 

En slags bragd

Det tilhører sjeldenhetene at et videospill får en adult only-merking utelukkende basert på voldsskildringene.

Vanligvis er eksplisitte sexscener medvirkende faktorer for å drive aldersmerkingen opp fra M (mature) til adults only i USA.

Dette er selvsagt noe Destructive Creations har bitt seg merke i:

Jeg er ikke helt overbevist hvorfor «Hatred» får en AO-merking. Det mangler seksuelt innhold, men det er likevel en slags bragd å være det andre spillet gjennom historien som får en slik AO-klassifisering på bakgrunn av vold og språkbruk alene, skriver utviklerne ifølge Eurogamer.

Spent på hva PEGI mener

«Thrill Kill», et slåssespill til den første PlayStation som aldri så dagens lys, er det eneste spillet i ESRB-arkivet som fikk en adults only-merking utelukkende på grunn av voldsskildringer.

«Manhunt 2» ble til slutt lansert med adults only-anbefalingen, men hadde mer enn bare vold som «problemområder» – slik ESRB så det.

Det finnes flere eksempler på spill som har blitt endret for å oppnå den langt mer liberale og salgsfremmende «mature»-merkingen i USA. Blant annet «Grand Theft Auto: San Andreas», med sin mye omtalte Hot Coffee-skandale.

Destructive Creations avventer nå hva det europeiske sensurorganet bestemmer seg for.

Jeg er spent på hva PEGI gir oss, skriver de på forumet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3