Fantastisk grafikk i CryEngine 3

Ser spillfremtiden slik ut?

8. mars 2011 11:42

Etter at Epic Games i forrige uke viste frem sin nestegenerasjons spillmotor under Game Developers Conference (GDC) i San Francisco, svarer Crytek med sin nyeste versjon av CryEngine 3.

Crytek har sitt hovedkvarter i Frankfurt, Tyskland. De spesialiserer seg på teknologisk imponerende spillmotorer, men utvikler også «Crysis»-serien.

Studioet ble grunnlagt i 1999 av tre tyrkiske brødre, og i 2004 ble de kjent gjennom PC-spillet «Far Cry» som de utviklet for Ubisoft. I tillegg til spill lager Crytek spillmotorer som andre kan kjøpe lisensen til å bruke. Det er i den sammenhengen at de nå har sluppet en ny og svært imponerende demonstrasjonsvideo av deres siste versjon av CryEngine.

NB! Videoen ser du nederst i denne saken.

«Crysis 2», som kommer 25. mars, benytter denne motoren, men det er usikkert hvilken versjon som brukes i spillet. Spillet markerer også studioets første konsollspill, og for anledningen har Crytek tilpasset motoren til både Xbox 360 og PlayStation 3.

Les intervju med «Crysis 2»-produsenten her.

Epics Unreal Engine er i direkte konkurranse med CryEngine, men Epics GDC-demonstrasjon skal være et blikk inn i fremtiden til sammenligning. Selskapet har påpekt at demonstrasjonen deres er hva de forventer fra neste generasjon.

Her er CryEngine 3 i aksjon, slik den ble vist under GDC i forrige uke:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3