Fans raser over «Skyrim»-oppdatering

Skulle fikse spillødeleggende feil, men skapte heller nye irritasjoner.

1. desember 2011 15:20

(PressFire.no): Vi skrev tidligere om problemene PS3-brukerne har hatt med Bethesdas storspill «The Elder Scrolls V: Skyrim».

Et spill som ble uspillbart etter noen timer på grunn av en lagringsfil som gikk bananas dersom den overskred fem megabytes.

Også PC- og Xbox 360-brukere har hatt en del trøbbel, men ikke i like stor grad.

I går kom det en oppdatering til alle plattformene som ifølge utvikleren skal være løsningen på problemene til folk.

Det var nok litt forhastet. En kyndig bruker på det offisielle Bethesda-forumet har satt seg ned og samlet alt som fortsatt ikke fungerer optimalt i spillet, selv etter oppdateringen. Ting som at beskyttelsesformler ikke lenger virker, våpenbytte tar lang tid, manglende merking på autosave-filer og mange andre småfeil.

Mer irriterende er det nok at de mest alvorlige feilene ikke er fikset, og spillet fortsatt blir uspillbart på PS3 etter en stund – det tar bare litt lengre tid før det skjer.

I tillegg er det kommet et lass med nye feil, som at drager flyr baklengs, quester som blir ødelagte fordi du finner viktige gjenstander før du skal og bokhyller som ikke fungerer.

PressFire-redaksjonen har selv møtt på ymse merkelige feil, og for de av oss som spiller på PC er selv knappe-bindinga blitt et mareritt. Enkelte knapper kan ikke flyttes rundt på, og spillet registrerer ikke andre.

Det blir litt som at Bethesda smaker seg frem til en bra saus, og så velter krydderskåla i kasserollen når de snur ryggen til, i vill begeistring over at de endelig har fikset problemene.

Vi får krysse fingrene for enda en oppdatering som forhåpentligvis fikser ting.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3