Fans gadd ikke vente på oppfølger og tok saken i egne hender

«Timesplitters Rewind» utgis på PS4 - helt gratis.

11. september 2013 16:21

(PressFire.no): «Timesplitters»-serien har en solid og uhyre trofast fanskare, men noen offisiell oppfølger til åtte år gamle «Future Perfect» får vi ikke med det første. 

En gjeng fanatiske tilhengere av kultserien har derimot tatt saken i egne hender, i hvert fall halvveis.Tidligere i år begynte de på en moderne overhaling av «TimeSplitters»-trilogien.

Dugnadseksperimentet bærer visst frukter. Oppå Windows-utgivelsen, skal også PlayStation 4-eiere nyte oppussingsjobben etter hvert. Det hørte vi hos Cinemablend.

Obs! Nederst på denne siden ser du svært tidlige klipp fra gjenskapingen.

På tvers av plattformer

Hobbyprosjektet er ulønnet og skal ikke koste noe når eller hvis det utgis  Det er en del av avtalen de har inngått med Crytek for å få bruke «Timesplitters»-navnet.

De sikter seg inn mot å slippe en spillbar demo i løpet av desember en gang, og lodder allerede interessen for en pc-utgivelse via Steam Greenlight

Når dagen kommer, vil pc- og PlayStation 4-spillere kunne slåss mot hverandre om det ønskes, eller bare holde seg i egne leire. Det er opptil den enkelte spilleren og serveren.

Entusiastutviklerne skal også holde døren åpen for en utgivelse på Xbox One, men da må Microsoft støtte kryssplattformspilling og gjøre utgivelsen lett og billig for dem.

- Gjerne det. De annonserte nettopp støtte for opptil åtte håndkontrollere, jeg tror definitivt vi kunne gjort noe utrolig med det, innrømmer lederen for prosjektet, Michael Hubicka i en spørsmålsøkt på Reddit.

Iherdig jobbing

De drøyt 35 involverte har foreløpig ikke gitt retrobykset en utgivelsesdato, og har fortsatt noen juridiske floker å diskutere med Crytek sentralt. 

Selv om de får lov til å benytte seriens navn, skal de opprinnelige kulissene være kopibeskyttet enda. Derfor må de gjenskapes fra bunnen av.

- «TimeSplitters Rewind» blir som en HD-samling for serien. Om Crytek ga oss stafettpinnen og sa «okay, dere har bevist nok. Her, jobb på Timesplitters 4» så hadde jeg blitt henrykt, innrømmer lederen for prosjektet, Michael Hubicka, til Cinemablend.

En firer var lenge under utvikling hos orignalskaperne Free Radical Games, men etter at de ble oppkjøpt og gjort til Crytek UK, står «Homefront 2» først på prioritetslista.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3