Fans ble lei av å vente på oppfølgeren til favorittspillet

Nå tar de saken i egne hender.

15. mars 2013 15:03

(PressFire.no): Da Crytek kjøpte Free Radical Games og omdøpte dem Crytek UK, måtte sistnevnte sette «TimeSplitters 4»-planene på vent.

I stedet fikk de snekre den glimrende flerspillerdelen i ellers lunkne «Crysis 3», og beskjed om at Crytek ikke satser på en oppfølger før markedet åpenbart hungrer.

Det har ikke tilhengerne av serien giddet å vente på. En gjeng hengivne «Timesplitters»-entusiaster har nå begynt på «TimeSplitters Rewind». Det fikk vi nyss i hos Eurogamer.

Flerspillerfokus

Overhalingen skal etter sigende kombinere elementer fra de tre gjøglete skytespillene, men være en ren flerspilleraffære. Alt bygges rundt Cryteks hissige CryEngine 3-motor.

Det tyske spillselskapet gir brukerne tillatelse til å bruke både merkenavnet og elementer fra de forrige spillene, slik at de unngår at flere års arbeid går til spille.

- Vi lager ikke en omstart, gjenskaping eller oppfølger, vi vil simpelthen samle alt som gjorde originalene stilige og gi dem noen HD-triks, forklarer prosjektleder Michael Hubicka ifølge Cooking With Grenades.

Vil overhale serien

- Vi har snakket om å sakte overhale alle de tre originalspillene, men bare hvis Crytek lar oss. Forhåpentligvis ser vi spillet gå fra en ren flerspillerutgivelse til å inkludere alle historiene med tiden, forteller Hubicka til nettstedet.

De ber i utgangspunktet ikke om donasjoner for jobben de legger inn - alle på teamet er pålagt å bruke minst fem timer i uka. Hubicka ser helst at spillere bruker pengene på veldedighet i stedet.

Slippdatoen og sånt noe er fortsatt ikke meislet, men utviklerne sier at de håper å ha klar en demo til juletider en gang.

Underskriftsliste

«TimeSplitters»-serien har stort sett blitt svært godt mottatt av kritikerstanden, og representerte en unik røst for skytespillene på 2000-tallet, med sin humoristiske og sterkt stiliserte fasade.

Den bisarre serien ble mest av alt roset for en heftig flerspillerdel med et svært vidt figurgalleri og flust av ulike konkurransemodi.

Free Radical rakk å begynne på en firer for noen år tilbake, og har fortsatt kjempelyst til å lage «Timesplitters 4», men er for øyeblikket opptatt med å lage «Homefront 2».

Kanskje om underskriftslista får enda flere signaturer?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3