- Familien min ble truet, så vi må flytte og begynne et helt nytt liv

Forsvarte spillkonsoll, ble terrorisert av internettmobb.

8. november 2013 14:03

(PressFire.no): - Sorry, men jeg skjønner ikke dramaet rundt at konsollen alltid må være på nett. Alt utstyr er always on i dag. Det er verden vi lever i. #dealwithit.

Det skulle bli skjebnesvangre ord for den tidligere Microsoft-ansatte Adam Orth, som forsvarte arbeidsgiverens innledende planer om å kreve konstant nettilkobling for Xbox One.

Mens Microsoft etter hvert snudde på flisa og fjernet nettkravet, skulle uttalelsene framprovosere så sterke reaksjoner fra nettsamfunnet at det snudde livet til Orth på hodet.

Systematisk sjikane

Under GDC Next-konferansen i Los Angeles tidligere denne uka, brukte han et foredrag til å fortelle om trakasseringen han ble utsatt for i kjølvannet av Twitter-meldingen, gjenforteller Polygon.

Under parolen Mob Rules: The Destructive Power of Opinion and Online Community ble de oppmøtte blant annet vist en rekke aggressive meldinger han har mottatt i ulike kanaler.

- Hatet og trakasseringen rant inn gjennom e-poster, telefonoppringninger og meldinger i alle mine sosiale nettverkstjenester. Det var utålelig, erindret Orth.

Til slutt følte amerikaneren seg så utrygg på familiens vegne at han bestemte seg for å flytte. Samtidig måtte han fullstendig overhale datasikkerheten og bankkontiene sine.

- Vi måtte omplassere oss og begynne et helt nytt liv, fortalte den ufrivillige nettkjendisen, som blant annet ble omgjort til et populært bildemem, som sett under.

- Jeg håndterte det feil

En uke etter at han harselerte med nettkravet, forlot den forhenværende spillsjefen Microsoft i det man antok var en såkalt gjensidig oppsigelse. Nå hevder Orth at det var hans eget valg.

- Selv om jeg står for meningene mine og min rett til å ytre dem, håndterte jeg det feil. Det var en samtale jeg burde hatt med kollegaer over en øl, ikke på Twitter, fortalte han ifølge Polygon.

Nå har Orth startet et eget spillstudio i Santa Monica. Selv om han etter sigende angrer grovt på uttalelsene sine, føler han visst at han kom herdet ut av tumultene.

Ikke alene

Gjengmentalitet og overveldende trakassering har ved flere tilfeller vært et gedigent problem i spillverden. Særlig enkelte nettsamfunn har hatt en hang til å alliere seg mot meningsmotstandere.

Da Valve sist uke unnlot å gjenta Diretide, det spesiallagde Halloween-brettet de lanserte i fjor, skapte det et voldsomt oppstyr blant forsmådde fans.

Cyborgmatt, en blogger som er kjent for å få nyss i lekket «Dota 2»-info før alle andre, hevdet at også han ble nedrent av illsinte spillere.

- Om flere ringer det private nummeret mitt for å sjikanere meg, må jeg seriøst vurdere å kontakte politiet, skrev han på Twitter.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3