«Fallout 4» eller «Skyrim»-oppfølger?

Rollespilleksperter begynner på neste konsollgenerasjon.

4. februar 2013 10:52

(PressFire.no): Bethesda Game Studios er først og fremst kjent for digre, åpne rollespill. For eksempel «Morrowind», «Skyrim» og «Fallout 3». 

Siden de stort sett begir seg ut på eventyr som er større og mer detaljerte enn de fleste spill, går det gjerne noen år mellom utgivelsene også. Nå har de offisielt begynt på en helt ny.

- Vi leter etter erfarne programmerere som kan jobbe på banebrytende teknologi til et uannonsert spill for fremtidige konsoller, lyder en fersk stillingsutlysing

Tar seg god tid

Siden stillingsteksten leter etter programmerere med evne til å snekre teknologien som skal ligge i bunn, er det grunn til å tro at spillet er på et veldig tidlig stadie og sannsynligvis veldig langt unna.

Spillstudioet leter etter velvoksne medarbeidere med minst fem års erfaring bak seg, og da bør kunne vise til å ha utgitt flere spill.

Studioets seneste spill er fantasy-rollespillet «Skyrim» fra 2011, hvor de gjorde en norrøn vri på sin aller kjæreste serie: «The Elder Scrolls».

«Oblivion», det forrige spillet i samme serie, kom hele fem år tidligere. Dermed kan et nytt fantasy-rollespill til neste generasjons konsoller være flere år frem i tid.

Østkysten?

Til gjengjeld sitter Bethesda også med rettighetene til den populære «Fallout»-serien. Noen mener at arbeidet der startet allerede i fjor.

Reddit hevdet en bruker som «kunne være ansatt ved MIT eller ikke», uten å på noen måte underbygge påstandene sine, at spillstudioet gjorde undersøkelser i området rundt Boston til et «Fallout 4».

Det kan likevel tas med en solid klype salt, siden kilden er anonym. 

MIT er det prestisjetunge tekniske universitetet i Boston. I det postapokalyptiske universet kalles studiestedet simpelthen «The Institute», og er en viktig del av historien. Østkystbyen rommer også historiske Harvard University.

Jobber med TV-serie

Helt i starten av dette året kom det nye antydninger på at ting skjer i «Fallout»-universet. Stemmeskuespilleren Erik Todd Dellums, som spiller radioverten Three Dog i «Fallout 3», lokket med følgende melding på Twitter:

- Til alle mine «Fallout 3»- og Three Dog-fans: dere kan få et gjensyn med The Dog. Fingrene krysset!

I ettertid har det blitt kjent at Bethesda har sikret seg rettighetene til en tv-serie basert på «Fallout». Det kan muligens bety at Three Dog er klar for en rolle der. 

Uansett er det nok gode sjanser for at amerikanerne vil slippe et spill rundt samme periode som tv-serien kommer på markedet. Men akkurat hva de pønsker på gjenstår altså å se enda. Kanskje har de noe helt nytt på gang?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3