«Fahrenheit» gjør comeback – ti år etter debuten

Nedtellingen ruller videre.

26. januar 2015 10:49

(PressFire.no): Vi har store nyheter å dele denne måneden, har Quantic Dream allerede fristet med.

I forrige uke startet en nedtelling som peker mot 28. januar. Ledetrådene fra denne tikkende nettsiden er lett å sette i sammenheng med 2005-spillet «Fahrenheit», også kjent som «Indigo Prophecy».

Dette spiller kommer nå tilbake med oppusset grafikk, hevder Amazon. Slippet skjer allerede denne uka.

OPPDATERT: Spillet er nå lansert, til  pc, Mac, Linux og iOS. Android får senere. Det er ikke planen å gi ut dette spillet til konsoller.

Pc og mobil

Hemmeligheten er altså trolig avslørt samtidig som nedtellingen fortsetter. Amazon-oppføringen er ikke tatt bort eller forsøkt feid under teppet.

Det hevdes at spillet kommer tilbake til pc 29. januar, via Steam, og får navnet «Fahrenheit: Indigo Prophecy Remastered».

Usensurert versjon

«Fahrenheit» ble opprinnelig klippet om og gitt nytt navn til USA-slippet i 2005. Bakgrunnen for dette var noen sexscener aldersmerkingsorganet ESRB mente fortjente den strengeste «adults only»-klassifiseringen.

For å få jekket spillet ned til en mildere «mature»-merking, og nå ut til en bredere gruppe potensielle kunder, ble løsningen å fjerne noen av disse sexscenene.

Samtidig ga Quantic Dream spillet et nytt navn til USA-slippet, «Indigo Prophecy».

 I motsetning til USA-versjonen, vil «Remastered» inneholde alle originale scener fra spillet. Usensurert og uklippet, heter det i Amazon-beskrivelsen.

Spillet får støtte for både Sony- og Microsoft-kontrollere. I tillegg blir det implementert en sjekk under aktivisering og installering, via Steam, for å kontrollere at du har kjøpt spillet på lovlig vis.

I likhet med flere andre «remaster»-utgivelser de seneste åra går det an å hoppe mellom originalgrafikken og den nye ved ett enkelt tastetrykk.

Jobber med PS4-debuten

«Fahrenheit» har fire ulike figurer, alle gir deg forskjellig perspektiv på en mordhistorie som også kan ende med ulike utfall. Et varemerke fra dette franske spillstudioet, som senere lagde «Heavy Rain» (2010) og nå sist «Beyond: Two Souls», i 2013.

David Cage, kreativ sjef hos Quantic Dream, har allerede bekreftet overfor Game Informer at de begynte arbeidet med det som blir deres første PlayStation 4-spill tilbake i 2013.

Hva dette dreier seg om er foreløpig usikkert.

Cage viste en teknologidemo på E3-spillmessa i 2013 kalt «Dark Sorcerer» en leken oppvisning av hvor Quantic Dream sto for snart to år siden, rent teknisk.

Det har foreløpig ikke dukket opp spor om denne nyversjonen er planlagt lansert til nye konsoller. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3