Etter tre «Gears of War», er det dette han har syslet med

11. mars 2015 19:14

(PressFire.no): Cliff Bleszinksi, også kjent som Cliffy B. i løpet av sine «Gears of War»-velmaktsdager, er i gang med et nytt skytespill.

Først sluttet han i Epic-jobben gjennom 20 år, der han blant annet hadde ansvaret for tre «Gears of War» og «Unreal Tournament»-serien. Det er noe med sirkushester og duften av sagmugg:

I fjor varslet han comebacket etter en veldokumentert ferie, og et nytt arenaskytespill med kodenavn «Bluestreak».

Cliff Bleszinski, fra Gears-dagene.
(Foto: Epic Games).

Futuristiske ninjaer

Spillet er fortsatt i en relativt tidlig fase. Såpass at vi kun må nøye oss med å studere miljøene inntil videre.

Det er heller ikke klart når det er slippklart.

Vi har tidligere hørt at Bleszinskis nye spillstudio, Boss Key Productions, har inngått en distribusjonsavtale med Nexon.

Dette er en av de store aktørene innen free-to-play-titler, og selskapet har hovedkontoret i Sør-Korea.

«Project Bluestreak» er fortsatt kallenavnet på dette nye.

Nylig slapp Bleszinski og Boss Key den aller første videoen fra prosjektet – en smakebit med noen av områdene vi kan forvente å se når skytespillet er ferdig, sammen med noen samurailignende kostymer og tunge håndvåpen liggende klar i garderoben.

NB! Se det første klippet fra «Bluestreak» i videovinduet.

Project Bluestreak.
Project Bluestreak.

Låner teknologien fra Epic

Filmen ble først vist under PAX East-messa sist helg. Dette er en tidlig versjon av spillet, understreker Boss Key på YouTube-siden sin. Kartet vi får et gløtt av er også uferdig.

I fjor avslørte Bleszinski at dette blir et free-to-play-spill.

– Å lage morsomme og minneverdige skytespill ligger i mitt DNA, og å dreie retningen mot free-to-play-spill handler om å dra fullt utbytte av det potensielle publikummet samtidig som vi omfavner retningen spillbransjen tar.

– Ingen kjenner free-to-play-markedet bedre enn Nexon, og det er grunnen til at de er den naturlige partneren til å publisere «Bluestreak». Det er et spill og et konsept jeg tror vil resonere bra hos spillere som har ropt etter en frisk vri på en gammel favoritt. 

Som du kan se i den ferske videoen, kjører «Bluestreak» på Unreal Engine 4 – spillmotoren fra Bleszinskis forrige arbeidsgiver, Epic Games.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3