Tilbake i skyttergravene med «Gears of War»-pappaen

– En frisk vri på en gammel favoritt.

9. juli 2014 12:31

(PressFire.no): I forrige uke begynte Cliff Bleszinski fristinga av sitt neste.

Mannen bak blant annet «Gears of War»- og «Unreal»-spillene varslet at han ville tilbake til røttene. Han forlot Epic Games etter 20 år i 2012.

– Jeg kommer offisielt ut av pensjonistenes rekker for å lage videospill igjen, fortalte han for noen dager siden.

Nå vet vi hva slags slagmark han oppsøker.  

– 

En naturlig partner

Det er ikke en stor overraskelse at han igjen skal fronte et skytespill. Kodenavnet er foreløpig «BlueStreak», free-to-play, og en «arena shooter».

Spillet utvikles til pc.

Bleszinsi har inngått et samarbeid med Nexon, som skal fungere som utgivere. Nexon er en av gigantene innen free-to-play-spill, og har hovedkontoret i Sør-Korea.

Å lage morsomme og minneverdige skytespill ligger i mitt DNA, og å dreie retningen mot free-to-play-spill handler om å dra fullt utbytte av det potensielle publikummet samtidig som vi omfavner retningen spillbransjen tar, forteller Bleszinski i en uttalelse via Nexon.

– Ingen kjenner free-to-play-markedet bedre enn Nexon, og det er grunnen til at de er den naturlige partneren til å publisere «BlueStreak». Det er et spill og et konsept jeg tror vil resonere bra hos spillere som har ropt etter en frisk vri på en gammel favoritt. Jeg har tross alt brukt ett og et halvt år på å planlegge, sier Cliff Bleszinski.

Hentet «Killzone»-veteran

 Nei, det kommer ingen falsk CG-trailer som viser «gameplay», for det er ikke slik vi gjør det, skriver Bleszinski på Twitter.

Han har allerede varslet en runde med svar på spørsmål i kveld, norsk tid. Hvor denne Q&A-seansen skal foregå, opplyser hovedpersonen på sin Twitter like i forkant.

Det er så langt sparsomt med opplysninger fra spillet. Men vi vet at han har grunnlagt et nytt spillstudio i North Carolina, kalt Boss Key Productions, og blant annet rekruttert Arjan Brussee – en av grunnleggerne bak nederlandske Guerilla Games («Killzone»).

Bleszinski og Brussee jobbet sammen på midten av 90-tallet, med «Jazz Jackrabbit»-serien.

Det er ikke klart når deres nye pc-skytespill vil bli lanseringsklart, eller hva tittelen blir.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3