Etter sju års ventetid gjør denne Tom Clancy-oppfølgeren comeback

«Rainbow Six Siege» lanseres i oktober.

15. mai 2015 11:07

(PressFire.no): I fjor høst inviterte Ubisoft utvalgte spillere til en lukket testrunde.

Tilbakemeldingene derfra ble selvsagt notert.

Det franske selskapet skjøv nylig «Tom Clancy’s Rainbow Six Siege» foran seg i sin seneste finansmelding, der dette spillet – sammen med «Assassin’s Creed Syndicate» og et nytt «Just Dance» – danner fortroppen til Ubisofts høstsatsning.

Derfor er det bare rett og rimelig at datoen for «Siege»-slippet nå er bekreftet.

Nervepirrende sekunder

Spillet kommer ut 13. oktober, til PlayStation 4, Xbox One og pc. Dette blir det første «Rainbox Six»-spillet siden «Rainbow Six: Vegas 2» (2008).

Det er Ubisoft Montreal som står bak. De varsler en ny beta-runde før spillet er helt ferdig, og denne sparkes i gang senere i år.

«Rainbow Six Siege» er nytenkning innenfor rammene vi kjenner fra tidligere titler i denne serien: fokuset er på de nervepirrende sekundene før døra inn til gisseltagerne sprenges åpen, på forberedelsene med analyse av dronebilder og nøye kartlegging av trusselbildet – og ikke minst, flerspilleraspektet er kraftig fremhevet.

Under E3-spillmessa i fjor ble «Siege» endelig annonsert.

Der viste Ubisoft noen konkrete eksempler på dette, under pressekonferansen sin. Både spesialstyrkene og gisseltagerne er virkelige spillere – og kampene vi fikk se i fjor, var noen intense runder fem mot fem. 

Ubisoft understreker at vegger og gulv er ødeleggbare og inngår i den taktiske planleggingen som er nødvendig hvis du skal lykkes i angrepet.

Her handler det om lagarbeid og å velge riktig utstyr i tette omgivelser.

Gisseldrama med moralske dilemma
i «Patriots», et spill som ble vraket.

Startet utviklingen på nytt

Historien til dette «Rainbow Six»-spillet er spesiell. Opprinnelig var det et prosjekt som hadde tenkt å gi deg et relativt komplekst moralsystem. Kotaku fikk tilbake i 2011 snusen i sladder om at det neste spillet ville tvinge deg å tenke, ikke bare skyte.

«Rainbow Six: Patriots», som det het den gangen, ble annonsert i november 2011. Ubisoft sendte til og med ut bilder av coveret og forskutterte utgivelse i 2013.

I fjor, altså året etter «Patriots» skulle ha blitt lansert, kom de i stedet tilbake med et helt nytt konsept og navn til det neste «Rainbow Six»-spillet.

De opprinnelige planene var skrapet.

Nå var tempoet skrudd opp, de moralske aspektene vi tidligere hadde hørt om vraket, og det hele er vridd mot kjappe flerspillkamper sentrert rundt en fastlåst gisselsituasjon.

I forbindelse med at Ubisoft nå har bekreftet «Siege»-datoen, slapp de også en fersk trailer. Den kan du se i videovinduet.

«Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege» lanseres 13. oktober, og kommer ut til PS4, Xbox One og pc.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3