Ett feilklikk skapte spektakulær romkamp

«Eve Online»-spiller skapte kaos.

27. januar 2013 17:15

(PressFire.no) Det hele begynte med et feilklikk.

Det som skulle vært et rutinemessig oppdrag på en vanlig lørdag ble til en av historiens største online-kamper. 

En kaptein for en titanskute i spillet «EVE Online» gjorde en fatal feil i det han skulle hjelpe en alliert gruppe med en heller mindre strid. Kampen foregikk i et område med lav sikkerhet, noe som betyr at det er ganske fritt frem for kamper mellom spillerne.

I stedet for å ta rollen som en tilbakelent general på slagmarken og sende inn mindre verdifulle skip inn i området, klikket feltkommandøren «DaBigRedBoat» på feil knapp og hoppet selv inn til problemområdet med den verdifulle skuta.

Feilklikket gjorde lørdagskvelden til en natt å huske i det massive onlinespillets historie. 

Mektige krefter

Uten mulighet til å ta seg derifra, ble Titanen fort en måltavle for den skyteglade opposisjonen.

Det hele eskalerte kraftig da begge parter sendte bud for forsterkninger i stedet for å dra seg ut.

Således endte de to mektigste alliansene i galaksen kom på hver sin side, i en kamp over et område som egentlig ikke utgjorde noe forskjell for noen av de.

Begge av disse er såpass mektige, med tusentalls allierte - og det har lenge vært spekulert i når en kamp som denne skulle utfolde seg. 

Hver allianse består av rundt 30 000 medlemmer - det er antas at rundt 3100-3200 spillere var involvert i kampen som foregikk i Asakai i natt.

Her kan du se en oversikt over alliansene i spillet. 

Clusterfuck Coalition, bedre kjent som bare CFC, som blant annet består av den kanskje mest profilerte gruppen Goonswarm Federation  kom for å hjelpe sin allierte med den uheldige plasserte Titan-skuta.

Opposisjonen var derimot ikke hvem som helst, men besto av skip fra Pandemic Legion - en elitegruppe innen den konkurrerende alliansen Honey Badger Coalition

Stygg regning

Selv om det ikke er noen klar vinner eller taper i kampen, ble det nok dyrest for CFC, noe selve lederen for Goonswarm Federation, Alexander «The Mittani» Gianturco, selv summerer i et blogginnlegg

- Det ser ut som om CFC får en veldig stygg regning på grunn av dårlig dømmekraft, skrev han. 

Spillets valuta kan kjøpes for virkelige penger gjennom spillutviklernes kanaler - noe som gjør at tapte penger i spillet svir litt i lommeboka i virkeligheten også. 

Og det er mye penger i virtuell romfart.

I fjor ble et annet skip, lastet med verdier for rundt 36 000 kroner, sprengt i filler. 

«EVE Online», skapt av islandske CCP, er et massivt multiplayer online-spill som tar plass i fremtiden, og fokuserer på romfart, diplomati og krigføring. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3