- Ikke sikkert problemet kan løses

Mer dårlig nytt for «Skyrim»-spillere med PS3.

31. august 2012 09:41

(PressFire.no): Denne uken annonserte Bethesda en ny dose ekstrainnhold til det svære rollespillet «The Elder Scrolls V: Skyrim».

I «Hearthfire», som lanseres allerede neste uke, handler det blant annet om å bygge og bo. (Du kan se mer fra denne utvidelsen i videoen nederst).

Du kan lage deg en liten ettromshytte, eller bygge mer komplekse og omfangsrike boligkompleks. Og for å gjøre det hele enda mer hjemmekoselig og familiært, kan du også adoptere barn, står det i pressemeldingen fra Bethesda.

«»

Ingen Dawnguard til PS3?

«Hearthfire» er den andre utvidelsen til «Skyrim». Den første, kalt «Dawnguard», kom først til Xbox 360. En måneds tid senere til pc.

PlayStation 3-eiere har enda ikke sett snurten av «Dawnguard», og det er ikke sikkert at det er grunn til å vente særlig lenger på denne store pakken til «Skyrim».

Bethesda innrømmer nå på sine nettsider at de fortsatt har problemer med PS3-versjonen – og ikke har funnet løsningen enda.

Hva er egentlig status?

- Det har gått noen uker, og vi ønsker å fortelle alle hva status er med «Dawnguard».

-  «Skyrim» er et massivt og dynamisk spill som krever en hel del ressurser, og ting blir mye mer komplekst når man snakker om formidabelt innhold som «Dawnguard».

- Vi har prøvd ut en rekke ting, men ingen av dem ser ut til å gjøre «Dawnguard» bra nok. PlayStation 3 er et kraftig system, og vi jobber nå hardt for å levere innhold som dere vil ha. «Dawnguard» er åpenbart ikke den eneste nedlastbare utvidelsen vi jobber med heller, så saken blir ikke bedre når det legges på enda mer innhold, skriver Bethesda-representanten.

Jobber med Sony

- Dette er et problem vi ikke er helt sikre på at vi kan løse, men vi jobber sammen med Sony for å prøve å gi dere dette innholdet, skriver community manager i Bethesda på selskapets forumsider.

Etter lanseringen av «Skyrim» i fjor kom det flere meldinger om at PS3-eiere sliter. Mange opplevde at spillet ble tregere etter hvert som man samlet gjenstander og oppdaget mer av den massive verdenen. 

Kun 24 prosent av de rundt 37 000 spurte i en IGN-spørreundersøkelse kunne svare at de ikke hadde noen problemer med «Skyrim» på PlayStation 3, før Bethesda begynte å reparere spillet.

I februar fikset riktignok Bethesda en del av problemene gjennom en oppdatering kalt 1.4.

Samtidig med slippet av 1.4-oppdateringen innrømmet Bethesdas Todd Howard at de var klar over at de risikerte å støte på problemer knyttet til internminnet på PS3.

Likevel lanserte de spillet til alle plattformer i fjor høst, og regnet med å kunne reparere skaden i etterkant.

«Hearthfire»-utvidelsen til «Skyrim» kommer til Xbox 360, den 4. september, og koster 400 Microsoft-poeng (cirka 30 kroner). Noen uker senere, kommer denne også til andre plattformer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3