Et enkelt «Pokémon»-kort ble nylig solgt for 1,8 millioner kroner

Verd sin vekt i ...?

28. oktober 2019 12:18

(PressFire.no): «Pokémon» er verd sin vekt i gull, skal vi tro aksjeverdien til «Pokémon Go»-utvikler Niantic – men et enkelt spillerkort basert på de populære spillene kan være verd mye mer.

For rett før helga ble et «Pikachu Illustrator»-kort solgt for tett oppunder 1,8 millioner kroner under en auksjon hos Weiss Auction i New York.

Kortet ble kun produsert i 39 eksemplarer og gitt ut som premie i en tegnekonkurranse i tegneseriebladet CoroCoro Comic i januar 1998.

Bare ti av disse har blitt funnet i etterkant, så det sitter 29 personer og river seg i håret en eller annen plass. Pikachuen på kortet er forøvrig tegnet av Atsuko Nishida, som også designet krabaten til å begynne med.

Forrige gang et tilsvarende kort ble lagt ut for salg var i 2013, og ble da solgt for «bare» en halv million kroner. Et nesten like verdifullt kort forsvant forresten i posten for ikke lenge siden.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3