Et av tidenes skumleste spill fortsettes etter elleve års pause

«Eternal Darkness».

6. mai 2013 12:58

(PressFire.no): Om «Eternal Darkness» ikke var begrenset til Nintendos Gamecube-konsoll, hadde det legendariske skrekkspillet sannsynligvis nytt et tyngre ettermæle.

Den psykologiske grøsseren lekte med både spillernes hoder, sjangerrammer og «den fjerde veggen», og har blant annet inspirert andre slagere som «Amnesia: The Dark Descent».

Etter elleve års avbrekk kan klassikeren fortsettes. Kickstarter-kampanjen «Shadow of the Eternals» lover en åndelig oppfølger til «Eternal Darkness» med skaperen Dennis Dyack bak roret, og skal lanseres i løpet av dagen.

Blodig mordgåte

Precursor Games, en gjeng veteraner fra «Eternal Darkness»- og «Too Human»-studioet Silicon Knights, skal be om halvannen million dollar for å realisere oppfølgeren, ifølge IGN.

I første omgang skal tanken være å ta spillet til Windows og Wii U-konsollen, strukket over 12 distinkte episoder. 

De forteller visst historien om etterforskeren Paul Becker, som gransker en grotesk massakre i Louisiana. Vitneavhørene sleper Becker mot avsløringen av de overnaturlige luringene Eternals. 

Betjen Bathory

I videoen under kan du se de første smakebitene på spillet, stort sett i form av en trasketur gjennom noen av omgivelsene vi har i vente.

En bruker på spillforumet NeoGAF (via Wired) oppdaget i forrige uke en lagret versjon av Precursor Games' hjemmeside, som blant annet hevdet at man får styre en av hushjelpene til den legendarisk groteske hertuginnen Elizabeth Bathory.

Der ble det også hevdet at spillet utgis i løpet av 2014 en gang, og at det benytter Sanity-systemet fra forløperen, som måler vanviddet ditt. Det er patentert av Nintendo, og kan skinne et lys på hvorfor Wii U-maskinen er en av slipplattformene. 

Som alltid med Kickstarter-kampanjer, er det lurt å utvise forsiktighet. Man har ingen garanti for å få det endelige produktet, og innskudd bør behandles som donasjoner. Vi har vurdert farene med Kickstarter i en tidligere sak.

Silicon Knights, som lagde det opprinnelige «Eternal Darkness», har lidd sterkt av nedskjæringer og en intens rettskonflikt med Epic Games de siste årene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3