Dette spillet blir et samleobjekt

«Too Human» fjernet fra Xbox etter rettskrangel.

21. januar 2013 10:29

(PressFire.no): Etter en langvarig krangel mellom Epic Games og Silicon Knights, har det Xbox 360-eksklusive «Too Human» nå blitt fjernet fra digitalbutikken Xbox LIVE Marketplace.

Spillet, som kom ut i 2008, kjører på Epic Games’ Unreal Engine. Det er sakens kjerne.

I tillegg til muligheten til å laste ned fullversjonen, er også demoen, videoer og annet innhold skrellet bort fra LIVE-tjenesten.

Fikk medhold i retten

I fjor valgte retten å gi Epic medhold i at Silicon Knights ikke lenger fikk bruke Unreal Engine. Det ble i tillegg bestemt at alle spillene fra Silicon Knights med denne spillmotoren under panseret i tillegg måtte fjernes fra butikkene.

Etter at Eurogamer rapporterte om denne saken for noen dager siden, har Microsoft kommet på banen og bekreftet at «Too Human» ikke lenger finnes i Xbox-systemet. Det er utvikleren selv som har bedt om dette.

Microsoft mottok beskjed fra Silicon Knights om at de måtte trekke «Too Human», og vi har derfor fjernet spillet fra Xbox LIVE Marketplace.

- Utover det har vi ingen kommentar vedrørende saken mellom Silicon Knights og Epic, heter det i en uttalelse fra Microsoft som Gamespot mottok.

X-Men får også svi

Striden mellom den kanadiske utvikleren og Epic startet allerede i 2007, og handlet om avtalevilkårene som følger med en lisens for å bruke Unreal 3-motoren hadde blitt brutt.

Epic krevde 4,45 millioner dollar i erstatning.

Det er ikke bare «Too Human» som nå kommer til å bli et ettertraktet samleobjekt etter at tilbakekallingen er et faktum.

«The Box/Ritualyst», «The Sandman», «X-Men: Destiny» og «Siren in Maelstrom» er også basert på Unreal 3 – og rammes derfor av denne dommen.

Usikker fremtid

Silicon Knights ble raskt misfornøyd med Epic-samarbeidet etter at denne avtalen ble kjent i 2005.

Planen var å lage en «Too Human»-trilogi. Det ble tegnet et bilde av et prestisjeprosjekt med store ambisjoner til det som på den gangen var den nye Xbox-konsollen.

Etter lange utsettelser og økende kostnader, gikk utvikleren til søksmål mot Epic på bakgrunn av manglende støtte. Gamasutra var blant de som rapporterte om dette i 2007.

De påsto at Epic spyttet ressurser inn i «Gears of War»-serien, og teknologien til disse spillene, i stedet for å videreutvikle Unreal 3-motoren slik de hadde blitt forespeilet.

Epic Games svarte med et motsøksmål, og gikk altså til slutt seirende ut av rettsstriden.

Fremtiden for Silicon Knights-spillstudioet skal nå være svært usikker. Ifølge Eurogamer jobber bare fem personer der nå - inkludert den kontroversielle sjefen, Denis Dyack.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3