Er dette spillet som får selv de mest hardbarka hekta på Kinect?

Lagd på 48 timer.

3. februar 2014 12:24

(PressFire.no): Microsofts bevegelseskontroller Kinect ble lansert til spektakulære salgstall i 2010, men har slitt med å overbevise kjernespillerne. 

Til tross for at den oppdaterte versjonen av teknologien følger med alle Xbox One-maskiner, utgis det forholdsvis få spill hvor bevegelsesstyring er et hovedpoeng.

Det siste sprellet til en gjeng amatørutviklere viser likevel at det er stort potensial i boksen. På bare 48 timer rasket de sammen et mye omtalt plattformspill der du må lage stier for deg selv – med kroppen din. Det hørte vi hos Gamespot.

To verdener samtidig

«Fru» ble lagd for Global Game Jam 2014, der tusenvis av spillskapere på verdensbasis hadde to døgn til å lage et spill av frasen «we don't see things as they are, we see them as we are».

Det enkle plattformspillet styres som enhver sjangerbror, men har egentlig to verdener. Ved å stille deg foran kameraet vil silhuetten din avsløre et underliggende lag.

Dermed kan du fremkalle dører og plattformer for deg selv. Et håndfast eksempel på hvordan det henger sammen ser du i videoen helt nederst på denne siden.

– Du må se for deg to papirark oppå hverandre, med hvert sitt plattformbrett på. Vi bruker omrisset ditt til å skjære et hull i det ene, forklarer skaperne under videoen de har lagt ut.

Prøv selv

Idéen til de sju nederlandske vennene falt sånn i smak hos den lokale avdelingen av Game Jam-en ved universitetet i Breda at de vant både jury- og publikumsprisene.

Nå går pc-prototypen sin seiersgang i sosiale medier og spillpressen, og hvis du har en Kinect-kontroller så kan du selv laste ned «Fru» helt gratis til Windows.

Det vites foreløpig ikke om Microsoft har vært i kontakt med studentene, eller om de har planer om å gjøre noe større og mer konkret ut av den kjappe konseptutgaven.

Spillet er lagd i den danske motoren Unity, der et av hovedpoengene er at man kjapt og billig kan overføre spill til flere plattformer med enkelhet. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3