Er dette nye «Assassin's Creed»?

Gode nyheter om du planla fransk høstferie i år.

19. mars 2014 19:13

(PressFire.no): I år kommer det ikke bare ett, men to nye «Assassin's Creed»-spill.

Det hevder Kotaku, som har fått kloa i den slags informasjon. «Unity» er kallenavnet på det ene, og historien er lagt til Paris på 1700-tallet.

Dette er spillet Ubisoft skrur sammen spesifikt myntet på de nye konsollene fra Microsoft og Sony, blir det påstått.

og

Pirater Paris?

Før jul var Ubisoft ute og loddet stemningen hos «Assassin's Creed»-menigheten. I spørrerunden kom det blant annet frem at det blir vurdert å fyre avgårde et sidespor til denne serien.

En todeling av serien ble altså diskutert allerede den gangen.

Trolig er det piratfokuset fra de siste par åra som videreføres i dette ene løpet fra Ubisoft, fikk vi inntrykk av etter å ha lest igjennom spørreskjemaet.Spørsmålene fra den franske spillgiganten før jul dreide seg blant annet om folk ønsker dypere økonomi og potensielt samarbeids- eller onlinespilling. Interessant nok ble det også drøftet å droppe én assassin, og i stedet la spilleren selv velge sin hovedperson.

Det lukter fransk revolusjon

Mye peker i retning av at «Unity» er lagt til Paris på 1700-tallet.

Bildene du ser i denne saken er noe spillbloggen har fått fra «en anonym tipser». De skal ha snakket med «kilder fra spillbransjen om dette.»

Her ser vi det som angivelig er den nye snikmorderen vi får spille med til høsten. På bildene som så langt har lekket ut - av et uferdig spill - ser vi blant annet Notre Dame, elva Seinen og flere kjente landemerker.

Den franske revolusjonen (1789-1799), lenge på ønskelista hos mange som har fulgt denne serien, kan endelig bli bakgrunnen for neste «Assassin's Creed».

Det var også dét Examiner spekulerte i tidligere denne måneden.


«»

Hva er Comet?

Når det gjelder det andre «Assassin's Creed»-spillet som påstås å være på vei, er dette altså myntet på Xbox 360 og PlayStation 3.

Kodenavnet for denne tittelen er trolig «Comet», skriver Kotaku.

Det spekuleres i at ett eller begge også kommer til pc, men det nevnes ingen Nintendo-plattformer i denne sammenheng.

Enten er det lurt å vente på den første pressemeldingen fra offisielt hold, før Wii U-fansen fortviler, eller så har Ubi-sjef Yves Guillemot gjort alvor av sine advarsler rettet mot Nintendo om at de virkelig bør få fart på konsollsalget før han er villig til å forplikte seg i tiden fremover.

Hva slags epoke spillet med kodenavn «Comet» finner sin plass i, er foreløpig usikkert. Men vi tipper flere sjøslag og piratvirksomhet kan være aktuelt – ettersom fjorårets «Assassin's Creed IV: Black Flag» fikk bedre respons hos anmeldere enn på lenge i denne serien.  

Allerede i mars i fjor ble det kjent at Jade Raymond, en av de opprinnelige utviklerne bak denne serien, er tilbake bak roret igjen. Raymond leder et stort studio i Toronto, Canada, og har flere spill i produksjon for Ubisoft. Ett av dem er «Assassin's Creed», avslørte hun. 

Foto: Kotaku.com.

Det tar sannsynligvis ikke mange timene eller dagene før Ubisoft formelt avslører neste kapittel i «Assassin's Creed»-serien. De forrige titlene har blitt avslørt i mars.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3