Er det nok «Final Fantasy» i livet ditt?

Avslørte datoer, pc-versjoner, demo og trailer for «Final Fantasy XV».

19. september 2014 10:46

(PressFire.no): Square Enix slapp en rekke «Final Fantasy»-nyheter ut av sekken på Tokyo Game Show i går.

Det inkluderte datoer for nye spill, tre pc-porter, pluss en trailer, en demo og en ny regissør for «Final Fantasy XV».

«XIII»-spillene til pc

Trilogien av «Final Fantasy XIII»-spill kommer til pc, med første spill ut allerede neste måned. De aktuelle spillene er «Final Fantasy XIII», «Final Fantasy XIII-2» og «Lightning Returns: Final Fantasy XIII».

Det første av dem, «XIII», vil dukke opp på Steam den 9. oktober for 16 dollar, eller omkring 100 kroner (med 10 % avslag om du forhåndsbestiller). Det skriver GameSpot.

«Type-0 HD» kommer i mars

«Final Fantasy Type-0» har vært ute i Japan til PlayStation Portable siden 2011. Når det nå endelig kommer til vår verdensdel, er det i en HD-versjon til stuekonsollene, PlayStation 4 og Xbox One.

En av gårsdagens nyheter var at dette spillet vil komme ut 17. mars neste år.

Det kommer med en ekstra liten godbit i pakka: Nemlig en spillbar demo for «Final Fantasy XV».

Demoen har fått navnet «Final Fantasy XV: Episode Duscae», og er en modifisert seksjon av innledningen til spillet.

– Enkelte ting vil være forskjellig fra det endelige spillet, siden dette er en demo og vi ønsker å gi deg en unik førstegangsopplevelse som gir en bedre følelse av hva spillet blir som helhet, skriver Square Enix i et blogginnlegg.

Trailer og ny regissør for «XV»

Det dukket også opp flere nyheter for «Final Fantasy XV». Og ikke minst en helt ny trailer, som du kan se i denne artikkelen.

Dette spillet har også fått ny regissør. Tetsuya Nomura har gitt stafettpinnen videre til Hijame Tabata, han som også ledet utviklingen av «Type-0» og «Type-0 HD».

Square Enix skriver på bloggen at fans bør ta et dypt pust og ikke frike ut av denne nyheten – dette er gode nyheter, insisterer de.

Mens Nomura har stått bak utviklingen av konseptet, universet og karakterene, mener de dag-til-dag-arbeidet er i trygge hender med Tabata. Samtidig frigjør det Nomura til å gå videre til andre prosjekter, som «Kingdom Hearts III». 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3