Er PCen din kraftig nok for «Battlefield 3»?

Her er den brutale sannheten.

11. juli 2011 19:16

Skyteglade PC-eiere har nok allerede stilt seg dette eksistensielle spørsmålet i flere måneder, etter det ble klinkende klart gjennom de første fristetrailerne at utviklerne i DICE mener alvor med sin nye Frostbite 2-spillmotor - som gir oss monstergrafikk fra slagmarken:

Hva slags beist av en PC trenger du egentlig for å spille «Battlefield 3»?

I løpet av helgen lekket GameStop spesifikasjonene på sine nettsider, noe som ble snappet opp av blant andre VG247 - selv om denne informasjonen raskt ble fjernet. (Dette er ikke offisielt fra EA riktig enda. Det er derfor en viss sjanse for at dette ikke er endelig):

Minimum:
Lagringsplass: 15 GB for diskversjonen eller 10 GB for digitalversjonen
Operativsystem: Windows Vista eller Windows 7
Prosessor: Core 2 Duo @ 2.0GHzRAM2GB
Skjermkort: DirectX 10 eller 11 kombatibelt Nvidia - eventuelt AMD ATI card

Anbefalt:
Lagringsplass: 15 GB for diskversjonen eller 10 GB for digitalversjonen
Operativsystem: Windows 7 64-bit
Prosessor: Quad-core Intel eller AMD CPURAM 4GB
Skjermkort: DirectX 11 Nvidia eller AMD ATI card, GeForce GTX 460, Radeon Radeon HD 6850

Utvikler «Battlefield 3» med PC som hovedplattform

Joystiq skrev nylig at en liste over tjenestene som vil tilby «Battlefield 3» på lansering ekskluderer Steam, Valves digitalspillplattform som har over 30 millioner aktive brukere.

EA har foreløpig ikke kommentert denne saken.

I motsetning til mange skytespillkonkurrenter, utvikler svenske DICE med PC som hovedplattform. I et intervju med GeForce tidligere i år, forklarte Patrick Bach hvorfor.

- Målet vårt er å bruke den kraftigste plattformen for å prøve å bevise hva spill blir i fremtiden, i stedet for å bruke det laveste felles multiplum - og så bare legge til nye teksturer med høyere oppløsning og kantutjevning på PC-versjonen. Vi gjør det den andre veien – vi starter med den beste teknologien vi klarer å finne og skalerer det heller ned for konsoller.

- I teorien kan du argumentere for at du da bygger for en kraftigere plattform og at det vil se dårligere ut på konsollene. Det er ikke situasjonen, fordi når du bygger for et høyere mål kan du plukke og velge fra målet, og samtidig spørre hva som faktisk lager bildet. Dermed kan du velge ut de beste elementene og gjøre det om til konsolløsningen, fortalte Bach til GeForce.

«Battlefield 3» lanseres til PC, PlayStation 3 og Xbox 360 den 27. oktober.

Se traileren som viser klipp fra flerspillerdelen, sluppet i forbindelse med E3 i juni. PressFire fikk muligheten til å teste spillet bak lukkede dører i løpet av spillmessen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3