Er «FIFA 14» ute av balanse?

EA varsler flere oppdateringer. I mellomtiden renner målene inn.

25. september 2013 10:25

(PressFire.no): Electronic Arts sender denne uka sitt seneste sportsspill, «FIFA 14», ut dørene fra Vancouver-studioet sitt.

Selv om spillet har vært gjennom både intern og ekstern testing i flere måneder, har utviklerne nå bestemt at det trengs enda mer balansering, og noen oppdateringer.

Den første jobben når det gjelder endringer er allerede gjort. For samtidig med at du starter spillet, får du beskjed om å laste ned en oppdatering.

Fremover vil EA Sports se på om «FIFA 14» er for lett, for målene renner inn i kampene som allerede har nådd YouTube og flere fora.

Første oppdatering er allerede klar

En beta, og demoen som ble sluppet for et par uker siden har gitt «FIFA»-utviklerne litt ekstra å tygge på:

- Takk for alle tilbakemeldingene rundt «FIFA 14»-demoen. Vi har lyttet, åpner innlegget signert The FIFA Team.

Den første oppdateringen bedrer stabiliteten en smule og retter på feil som ble oppdaget i betaen, står det videre. Det har også blitt avdekket feil ved Skill Games og Creation Center som blir fikset gjennom oppdateringen som foreligger på «FIFA 14»-lansering.

For lett å score?

Interessant nok velger «FIFA»-teamet å peke ut tre felt ved spillet som de skal «fortsette å jobbe med». Det er pilarer ved angrepsspillet som flere har gitt tilbakemeldinger rundt.

Det kan tyde på at «FIFA 14», som det foreligger nå, er en smule ubalansert – at det er for lett å angripe og score.

* Effektiviteten med headinger fra hjørnespark og innlegg.

* Effektiviteten med «finesse-skudd».

«»

Spillet fryser for enkelte

«FIFA»-utviklerne understreker at de skal se på disse tre feltene ved banespillet, og vil varsle når de har mer nytt.

Helt til slutt skriver spillskaperne at de har fått med seg flere meldinger om at spillet kan fryse underveis for enkelte.

«»

PES-problemer

Også konkurrenten «Pro Evolution Soccer 2014» har hatt noe å henge fingrene i dagene etter lansering. Spillet kom i forrige uke, men det har ikke vært lett å komme seg online.

Samtidig med at du begynner å spille, får du nemlig beskjed om å laste ned en større datapakke som skal åpne for en del flerspillermodi.

Denne datapakken har imidlertid medført problemer, både på PS3 og Xbox 360. Inntil Konami får løst flokene, anbefaler de en uoffisiell kur - som innebærer en minnepinne og sjonglering av filer via en pc.

«FIFA 14» lanseres til nær sagt alle plattformer, minus Wii U, torsdag 26. september.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3