Går du glipp av superfinalen i «Pro Evolution Soccer»?

Jobber med å fikse alvorlig «PES 2014»-feil.

24. september 2013 14:08

(PressFire.no): Om bare et par dager lanseres «FIFA 14» i Norge, men den ferske fotballsesongen ble sparket i gang allerede i forrige uke med «Pro Evolution Soccer 2014».

Det første du får beskjed om etter å ha dyttet «PES»-disken inn i en konsoll, er at du må laste ned en betydelig oppdatering som blant annet åpner for flerspillermodusene. Den er åpenbart viktig – for etter å ha testet litt på egen hånd vil du jo kanskje bryne deg på ekte motstand av kjøtt og blod, via nettet?

Det er imidlertid ikke så lett for mange konsolleiere i skrivende stund.

Datapakke til besvær

Flere klager over at denne patchen som må lastes ned både er treig å laste ned og medfører et stort problem: «PES» kan nemlig ikke spilles online for enkelte, skriver MCV.

Det skal være denne datapakken som medfører problemene. Gjennom oppdateringen låses Friendly Match Lobby opp, sammen med muligheten til å knive over nett i rangerte kamper og Master League-modusen.

Konami ser selvsagt på saken og jobber flittig med å fikse denne feilen.

Både PlayStation 3- og Xbox 360-utgavene av spillet er berørt, skriver Eurogamer, som også kan føye til at selve nedlastingen av datapakken «kan ta timer». 

I mellomtiden har en forumbruker kokt opp en måte du kan få «PES 2014»-nettkampene i gang. Den involverer en minnestikke, og du trenger en pc for å sjonglere noen datafiler.

Uoffisiell løsning

«Pro Evo»-talsmann Adam Bhatti forsikrer at det jobbes på spreng med å rette på dette, og har i mellomtiden anbefalt den uoffisielle fremgangsmåten skissert over:

- Det funker. Hvis du trenger den, er det bare å bruke, skrev Bhatti på Twitter før helga, allerede samme dag spillet kom i salg.

-  Vi jobber fortsatt med å fikse dette gjennom spillet, forteller han i samme slengen.

Konami har fortalt at de skal inkludere ytterligere flerspillermodi gjennom «ukene etter lansering». Blant annet 11 mot 11, oppdateringer av lag og bedre matchmaking online, skriver MCV.


«Pro Evolution Soccer 2014» er lansert til pc, PlayStation 3, PSP, PS2, 3DS og Xbox 360.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3