Epic saksøker «Fortnite»-skandalefestivalen i huet og ræva

Event-selskapet må legges ned for å dekke utgifter.

20. februar 2019 15:35
Forbudt logo.

(PressFire.no): Det var forrige helg at et katastrofalt «Fortnite»-arrangement ble avholdt i Norwich, England.

Over 2500 barn skal ha møtt opp til en festival basert på spillet, men kom til lange køer og noen få aktiviteter som hadde lite med spillet å gjøre – for eksempel var det en klatrevegg og en «hule» å kravle i.

Noen datamaskiner var også satt opp, men det kostet penger for å ...spille «Fortnite».

Fiaskoen gikk viralt i sosiale medier og i internasjonal presse, og nær alle som møtte opp krevde pengene tilbake – det kostet mange hundre kroner å komme inn på det som i praksis var et tomt område.

Det hele ble arrangert av selskapet Exciting Events, og elskapets sjef Shaun Lord var klar på at de skulle arrangere ytterligere to «Fortnite»-arrangementer, samme hvordan tilbakemeldingene

- De aller fleste av barna elsket «Fortnite Live» i Norwich, sier han i en uttalelse.

- Jeg har lyst til at det skal bli en årlig ting. De folkene som mener de ikke fikk nok verdi for pengene med aktiviteter, de må vi gjøre det bedre for neste år. Vi har blitt gjort oppmerksomme på det nå, at vi ikke hadde nok slikt.

Det kan han se langt etter nå, for «Fortnite»-skaper Epic Games hadde aldri gitt lov til å bruke verken navn eller logoer – og nå saksøker de hele sulamitten nedenom og hjem.

Til Eurogamer sier spillutvikleren at de tar avstand fra arrangementet og Lord.

- Kvaliteten på brukeropplevelsene til «Fortnite»-fansen er svært viktig for oss, enten det er i spillet eller ved offisielle arrangementer som fjorårets «Fortnite Pro-Am», sier en talsperson.

- Vi var på ingen måte assosiert med arrangementet som foregikk i Norwich, og vi har gått til sak mot organisasjonen bak det i retten i London.

Dette har knust drømmene til Shaun Lord, som i en ny uttalelse sier hele selskapet hans nå må legges ned, fordi de skylder for mye penger. Han legger skylden på media for det hele, og sier både han og selskapet har blitt utsatt for hets og trusler.

- På grunn av mediakaoset har Epic Games nå tvunget oss til å kansellere de to forhåndsbestilte «Fortnite Live»-arrangementene.

Stakkars. Kanskje ikke stjel navnet til det mest populære spillet de siste årene neste gang?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3