Total fiasko da det skulle arrangeres «Fortnite»-festival i Storbritannia

Epic tar avstand.

18. februar 2019 19:01

(PressFire.no): I helga var det klart for «Fortnite»-fest i Norwich, England, hvor tusenvis av håpefulle barn skulle innta et område kledd opp i «Fortnite»-drakt og aktiviteter knyttet til spillet.

Men et rødt flagg skulle åpenbare seg rimelig kjapt, for Epic Games, utviklerne av spillet, distansierte seg helt fra alt som hadde med arrangementet å gjøre.

- Vi har ikke autorisert, og er ikke assosiert med dette arrangementet, sa en talsperson til nettsiden EDP24.co.uk.

Ikke overraskende var det dermed duket for totalt kaos og illsinte foreldre. Hele 2500 personer hadde forhåndsbetalt billetter til arrangementet siden de ble lagt ut på salg i oktober, men problemene tårnet seg opp øyeblikkelig.

De som ikke hadde betalt ekstra for «fast track»-armbånd ble det flere timers venting takket være for dårlig bemanning ved inngangen, men da de endelig kom inn var det lite «Fortnite» å finne, og et stusselig antall aktiviteter.

Et klatretårn for tre personer, pil-og-bue-skyting for fire personer og et hoppeslott var alt som var. Prislappen for å komme inn var 150 kroner per person, og ytterligere 220 kroner for et armbånd som ga «fri tilgang» til aktivitetene.

En lastebil med noe skrot rundt skulle fungere som en «hule» man kunne utforske.

Det største området var tildelt en rekke datamaskiner som kjørte spillet – men det kostet enda mer penger. Ungene måtte med andre ord betale ekstra for å spille et spill som er gratis.

- Det var som da tivoliet kom til Crabby Island i «Father Ted», sier en person til BBC, med henvisning til den klassiske britiske humorserien. I episoden kommer det som må sies å være det tristeste forsøket på et tivoli til den lille bygda – i hvert fall fram til nå.

Andrea Suldisho forklarer at de hadde reist nesten 18 mil og leid hotell for å være med på moroa begge dagene arrangementet skulle vare.

- Vi kommer ikke til å bry oss med den andre dagen. Det er trist, for barna hadde gledd seg sånn til det.

Hundrevis av rasende familier forlanger nå pengene tilbake. Flere skal ha fått det allerede.

- «Fortnite» handler om å jakte ned og ta livet av de andre. Jeg har lyst til å gjøre det med de folkene som arrangerte dette. Det hadde blitt et helvete om de ikke refunderte, sier en person.

En talsmann for arrangøren av fiaskoen, Shaun Lord, sier han synes «det er verd pengene».

- Det er masse for ungene å gjøre. Flere har sagt at de er kjempefornøyde.

Folk var ikke helt enig i det, kan man si. Facebook-siden til arrangementet har nå blitt slettet av arrangøren.

Foto: Reenie Greenwood / Facebook

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3