- «Epic Mickey»-studioet halvert

Disney med store nedskjæringer.

25. januar 2011 06:39

I forrige uke var det Propaganda Games, utviklerne bak «Tron: Evolution»-spillet, som fikk denne typen oppmerksomhet. Det Disney-eide spillstudioet ble da stengt.

Nå melder CNBC at det er store nedbemanninger på gang hos Junction Point, skaperne av «Epic Mickey». Så mange som halvparten av spillutviklerne skal være på vei ut, hevder kilder som CNBC har vært i kontakt med.

Det var store forventninger til «Epic Mickey» før lanseringen i november 2010. Kanskje for store? Det Warren Spector-ledede studioet teller hele 700 ansatte, i hvert fall inntil Disney nå etter alt å dømme er i gang med en omfattende «omstrukturering».

Bryan Cash, en spillskaper som jobber i samme kvartal som «Epic Mickey»-utviklerne, har uttrykt sin medfølelse overfor dem som nå blir rammet; «Kondolerer til dem som mister jobbene sine i Junction Point», skrev han på sin Twitter.

Junction Point ble startet av Warren Spector («Deus Ex», «System Shock») og Art Min («System Shock», «Half-Life 2») i 2005. To år senere kjøpte Disney opp spillstudioet og arbeidet med Nintendo Wii-spillet «Epic Mickey» kunne starte.

Disney har så langt ikke kommentert saken eller bekreftet oppsigelsene.

Vår anmelder var ikke helt overbevisst da en dom skulle felles:

- Jeg ønsker tankene bak «Epic Mickey» velkommen, men skulle ønske at jeg også kunne vært like hjertelig overfor det ferdige spillet.

- For all del: Jeg koste meg masse mens jeg spilte «Epic Mickey», men hele tiden dukket det opp elementer som, når de ikke ble fullbyrdet, hele tiden minnet meg på hva spillet kunne ha vært, skrev vår anmelder.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3