Ender Mario og Zelda opp som mobilspill?

Nintendo gir ut sine første mobilspill allerede i år.

17. mars 2015 11:49

(PressFire.no): I løpet av morgentimene tirsdag la Nintendo-sjef Satoro Iwata fram helt nye planer under en pressekonferanse.

Noe av det som kom fram i løpet av denne seansen var en ny retning, lenge etterspurt av selskapets investorer: Nintendo skal nå inn på mobilspillmarkedet.

Bestemmer selv

For å gjøre dette mulig har Nintendo inngått et partnerskap med selskapet DeNA, et av de største selskapene i Japan som har spesialisert seg på nettopp mobilspill.

Iwata bekreftet under dagens pressekonferanse at Nintendo selv vil sitte i førersetet og bestemme hvordan utviklingen av disse spillene skal foregå. Det gjelder både utseende, spillinnhold og -mekanikk, og hvordan brukeropplevelsen skal fortone seg.

DeNA skal bidra med noe teknologi, og nett- og serverkompetanse.

Hvorvidt dette utspillet fra Iwata er ment å berolige dem som frykter Nintendo nå skal radbrekke kjente og kjære spillmerkevarer og serier, gjenstår å se. Men han forklarte ifølge Eurogamer at det ikke blir aktuelt å gi ut gamle Nintendo klassikere på nytt.

Tidligere har selskapet understreket at de ser på mobil- og nettbrettmarkedet som en fin anledning til å øke bevisstheten rundt sine eksisterende merkevarer. Nå går altså Nintendo mye lengre, men understreker at de vil lage helt nye spill og opplevelser til disse plattformene.

De første mobil- og nettbrettspillene fra Nintendo skal dukke opp i løpet av året, sa Iwata under pressekonferansen.

Les også: Dette er smarttelefon-appen vi aldri trodde vi skulle se.

Ny konsoll på vei

Som resultat av dette partnerskapet og et fremstøt mot spillere som befinner seg på mobile plattformer, vil Nintendo opprette en ny medlemstjeneste som skal strekke seg utover flere plattformer – ikke bare mobil.

Både 3DS, pc, mobiler, nettbrett og Wii U skal innlemmes og få denne tjenesten, ment å erstatte Club Nintendo som ble avviklet for kort tid tilbake.

Den nye medlemstjenesten vil inkludere flere plattformer, og skape en sammenheng mellom Nintendo og hver individuelle kunde uansett hvilket system eller innretning vedkomende bruker, forklarte Iwata ifølge Eurogamer.

Iwata benyttet anledningen til å røpe: Nintendo jobber med en ny konsoll, «et dedikert spillsystem», med kodenavn NX. Denne skal også være en sentral del av planene med dette nye nettverket, eller medlemstjenesten.

En gang neste år skal Nintendo fortelle mer om «NX».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3