Endelig settes punktum for «Broken Age»

Eventyret rundes av i april.

26. mars 2015 11:47

(PressFire.no): «Broken Age»-eventyret til Tim Schafer startet med en høyprofilert kronerulling på Kickstarter for tre år siden.

Han tjente ikke bare 3,3 millioner dollar til utviklingen av sitt pek-og-klikk-spill, men ble også en frontkjemper og sparket i gang trenden der fansen trer inn i rollen som investorer.

Nå er det klart når sagaen om «Broken Age» setter endelig punktum. Andre og siste del av spillet kommer 29. april.

PlayStation får samtidig

Det ble kjent i fjor at Sony har sikret seg konsollforsprang og dermed en type eksklusivitet. De har tidligere fortalt at når «Broken Age: Act 2» kommer til pc, vil du samtidig kunne laste ned og spille alt sammen på PlayStation 4 og PlayStation Vita.

Samme dag, altså 29. april, kommer derfor den komplette «Broken Age»-pakka til PlayStation Store.

For pc-eiere som allerede har kjøpt den første halvdelen, går det selvsagt an å supplere med andreakten. Etterpå blir det kun mulig å handle «Broken Age» i én samlet pakke til pc ikke som to frittstående biter.

Tim Schafer (t.h.) måtte overbevise 
om at han ikke hadde mistet
kontroll over «Broken Age».

Budsjettene sprakk

Utviklingen støtte på flere utfordringer underveis, alt dokumentert av et filmteam som fulgte med som fluer på veggen hos Tim Schafer («Monkey Island», «Grim Fandango»).

De gikk tom for penger underveis, og måtte dele spillet i to for unngå at alle rammene sprakk.

Schafer svarte på kritikken som naturlig nok dukket opp etter det ble kjent at pengene var brukt, og sa han selv hadde spyttet inn fra egen lomme.

Mer krevende gåter

Spillet er en historie om en gutt og en jente som lever i parallelle verdener. Blant skuespillerne som er med å blåse liv i spillet, finner vi Elijah Wood, Masasa Moyo, Jack Black og Jennifer Hale.

Det tok altså over tre år å få ferdig «Broken Age». Og femten måneder mellom de to delene.

I desember i fjor forsikret Double Fine Productions at de regner med at «Act 2» klokker inn på mellom åtte og tolv timers spilletid. Greg Rice fra dette spillstudioet antydet samtidig at gåtene denne gang blir hakket mer krevende enn dem i «Act 1». 

Akkurat gåtene, og mangelen på engasjement i disse, var noe av det vi trakk for da vi anmeldte «Broken Age: Act 1» i fjor.

Pc- og PlayStation-variantene av «Broken Age» slippes 29. april. (Det er en såkalt cross buy- og cross save-tittel, som gjør at du kan fortsette å spille på Vita der du slapp på en PS4 – og ett kjøp sikrer deg begge versjonene).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3