(PressFire.no): Har du en slant penger å avse? Da kan du hjelpe Tim Schafer (bildet) å lage et nytt eventyrspill som han vil skal bli unnfanget av ren kjærlighet.

Og det med en litt utradisjonell foretningsmodell, uten mellomledd.

For bare få timer siden sparket hans Double Fine Productions i gang kronerullingen, via Kickstarter. I skrivende stund har allerede $324 463 blitt donert fra nesten 7000 velgjørere. Det tilsvarer drøye 1,8 millioner norske kroner.

Målet er $400 000, eller cirka 2,3 millioner norske kroner. Da vil prosjektet bli en realitet, står det på nettsiden til Double Fine Adventure, som denne aksjonen er kalt.

OPPDATERT: Målet ble nådd på kort tid. Åtte timer og elleve minutter etter at aksjonen startet. Til høyre ser du hvordan dette går i fortsettelsen.

- Hvis du støtter dette prosjektet er du kul, og alle vil like deg, uttaler Schafer.


Flyttet fokus

Tim Schafers karriere startet med de to første «Monkey Island»-spillene, før han senere sto bak spill som «Full Throttle», «Grim Fandango», «Psychonauts» og «Brütal Legend».

De siste årene har Double Fine fokusert på mindre, billigere og nedlastbare spill.

I fjor slapp Schafers spillstudio tre slike på rappen; «Costume Quest», «Stacking» og «Trenched».

Sistnevnte ble senere døpt om til «Iron Brigade» etter en navnedisputt med en portugisisk brettspillmaker. Kinect-spillet «Sesame Street: Once Upon a Monster»  kom også ut med en Double Fine-logo i fjor, et spill som av utvikleren ble beskrevet mer som en interaktiv bok enn et tradisjonelt spill.

 

$20 000 gir deg en bedre middag

Store bidrag i kronerullingen, som ble sparket i gang i går, kan resultere i frynsegoder.

Minimumsbidraget er $1. For $15 får du spillet - via Steam - den dagen det er ferdig, og kan følge prosessen hele veien gjennom videoer som blir produsert

Men blar du opp litt mer, la oss si $15 000, blir du invitert på middag med Schafer og noen av hans spillutviklere. Graver du enda dypere i pengepungen – og kan avse $20 000 – blir det både middag og bowling med deler av gjengen du ser til høyre her.

NB! Flere slike bonuser finner du listet opp på Double Fines nettsider.

$150 000 er nok til at du kan bli den stolte eier av en spesialutgave av «Day of the Tentacle». En versjon det bare finnes fire (uåpna) eksemplarer igjen av i Schafers samling. Schafer var sjefsprodusent for «Maniac Mansion: Day of the Tentacle».

- Dette er et spill for fans av eventyrsjangeren, finansiert av dem selv, uttaler Schafer i en video som du kan se nederst i saken.

 

- Vil jobbe direkte for fansen

Hele prosessen, fra finanseringen er i orden, vil bli grundig dokumentert.

Double Fine har innledet et samarbeid med 2 Player Productions. Dette er et produksjonsselskap som tidligere har fulgt utviklingen av «Minecraft». På mange måter et lignende prosjekt, med finansiering underveis fra dedikerte fans/forhåndskjøpere.

Målet er å legge ut filmer på nettsiden der investorene, både de store og små, får mulighet til å følge utviklingen fra orkesterplass.

Spillet beskrives som et klassisk pek-og-klikk-eventyr, der moderne teknologi blir tatt i bruk. Det skal ifølge nettsiden ta seks til åtte måneder å lage det ferdig.

- Vil dette funke? spør Schafer seg selv om finansieringen og modellen han nå tar i bruk.

Jeg håper det, for jeg vil mye heller jobbe direkte for fansen enn noen andre, sier han ifølge VG247.

Schafer sier videre at hvis dette blir en suksess så vil dører åpnes slik at spill som aldri ellers ville blitt lagd i «det gamle systemet», faktisk få se dagens lys.

I spørsmål-svar-seksjonen på nettsiden som fronter denne aksjonen, forteller Double Fine at penger i tillegg til de $400 000, som er målet å samle inn på en drøy måned, vil bli spyttet rett inn i prosjektet. Og fansen skal få være med å bestemme hva pengene skal brukes på underveis.

Tidligere denne uken ble det kjent at mannen bak «Minecraft» er villig til å bla opp for å finansiere en oppfølger til «Psychonauts».

 

ALLE FOTO: Double Fine Productions.

Mer informasjon? Se denne videoen der Tim Schafer forklarer på karakteristisk vis:

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer