Endelig iTunes 11

En måned forsinket, men vel verdt ventetiden.

30. november 2012 13:52

(Macworld.no); Apple holdt det de hadde lovet.

iTunes 11 skulle være klar innen utgangen av den ellevte måneden.

Dette var riktignok én måned senere enn opprinnelig antydet, men selskapet følte de måtte ta seg den ekstra tiden for å komme helt i mål.

Etterlengtet

iTunes 11 ble opprinnelig lansert under en Apple-presentasjon i september, samtidig med iPhone 5.

Les også: Nye iMac i salg på fredag

Vi har ventet lenge på en oppdatering av musikkspilleren som også benyttes til å synkronisere iPod-er med - nå er den altså endelig her.

Fremdeles gratis, og klar for nedlasting for både Mac og pc via Programvareoppdatering... fra Eple-menyen eller fra Mac App Store eller også Apples iTunes-nettside .

iTunes 11 har fått nytt ikon - vi bare nevner det. Og en ting til: Også fjernkontroll-appen Remote for iOS er oppdatert for å holde tritt med utviklingen. Også denne gratis - du finner den i iTunes App Store her .

Forøvrig er også Apple TV-programvaren for andre- og tredjegenerasjon oppdatert.

Nytt grensesnitt

Det mest slående med iTunes 11 er det komplett reviderte brukergrensesnittet. Kjenner du til Music- eller iTunes-appen på iOS, drar du kjensler du oppdateringen også for Mac.

Les også: Photoshop Touch for små nettbrett

Det er mer fokus på grafiske elementer, du interagerer mer direkte med objekter og menyer på skjermen, og det er integrert støtte for sveipe-bevegelser for de med styreflate.

Savner du menyen til venstre, kan du slå på denne kolonnen under instillingene.

Men Apple tenker først og fremst at du skal skifte mellom medietyper fra dropdown-menyen oppe til venstre.

Klikker du på et album-ikon, vil en meny dukke opp der du kan styre avspilling samt se innholdet i denne mappen. Du kan også vise iTunes-butikken direkte her.

Også spillelister er mer grafiske med dra-og-slipp. Spillelister kan redigeres grafisk i den høyre delen av iTunes-vinduet.

Du bytter mellom ditt eget bibliotek og iTunes Store med knappen til høyre i vinduet. Der finner du også et ikon for avspillings-historikken din.

Minispilleren er også kraftig overhalet, og har både avanserte søkefunksjoner samt avspillingskontroll. Du kan forstørre cover art-visning om du ønsker.

iTunes støtter Up Next-funksjon for å legge musikkspor i avspillingskøen uten å avbryte det aktuelle sporet. Kjekt.

Alt i alt virker iTunes 11 penere, raskere og mer harmonisert med iOS. Hva er dine erfaringer?

 

Du kan lese mer om iTunes hos Apple her. Du kan se en video med nyhetene her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3