iTunes Match snart norgesklar?

Apples svar på Spotify og WiMP kan være nært forestående.

29. november 2012 14:27

(Macworld.no): Onsdag kveld dukket det opp henvisninger til iTunes Match i norske iTunes Store.

Enn så lenge får man bare opp en feilmelding når man klikker på henvisningene, men den ene er merket med et «New»-ikon, noe som tyder på at det ikke bare er en tilfeldighet.

Les også: Evolusjonen av iTunes

Wall Street Journal skriver dessuten at iTunes 11 kan gjøre sin etterlengtede debut i dag, dermed kan det være et passende tidspunkt for Apple å lansere iTunes Match her til lands på.

 

Musikkbiblioteket i skyen

Med hjelp av iTunes Match kan du «legge» hele iTunes-biblioteket ditt i iCloud-skyen og enkelt spille av låtene på alle dine Apple-enheter.

Les også: iTunes Match - streaming eller ikke?

Musikken lastes ikke opp fysisk til iCloud-skyen. Apple skanner harddisken din og matcher låtene opp mot musikken som finnes på iTunes Store.

iTunes Match-musikken vil deretter kunne strømmes til en hvilken som helst datamaskin eller iOS-enhet uansett hvor man befinner seg.

Lytt mens du laster ned

Merk at iTunes Match ikke er en vaskeekte strømmetjeneste som Spotify og WiMP. På iPhone og iPad lastes for eksempel sangene ned til enheten når man begynner å spille dem av (en slags «lytt mens du laster ned»-funksjon). Apple TV strømmer riktignok bare låtene.

Les også: Lanseringen av ny iTunes utsatt

iTunes Match ble opprinnelig lansert i USA, men har etter hvert også kommet til flere land, deriblant i Europa. Tjenesten koster 25 dollar i året USA, omlag 140 kroner, men det gjenstår å se hva den faktiske norske prisen blir.

Du kan lese mer om iTunes Match på Apples nettsider.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3