Endelig får vi spille «Assassins Creed» sammen

Revolusjonære «Unity» får flerspillermodus.

10. juni 2014 05:02

(PressFire.no): Det har tidligere gått rykter om at det neste «Assassins Creed»-spillet skal inneholde en flerspillerdel, og under både Microsoft og Ubisofts E3-konferanse ble det altså bekreftet.

Fire stykker skal alle kunne kappekle seg, og hjelpe franskmenn og -kvinner under revolusjonen i 1789.

Broderskap

Denne tidens leiemorder kalles Arno, som er en ung mann som befinner seg midt i Paris under dets mørkeste tid. Han er utstyrt med en ny type våpen, en phantom blade, en skjult springkniv.

Det sies at det finnes styrke i nummer, og det kan virke som det behøves. «Assassins Creed» har nemlig aldri hatt slike enorme folkemengder å handtere, og på et ganske stort område. Ifølge hjemmesiden til «Unity», som nylig ble publisert, mener Ubisoft at de har så mange som 5000 ulike former for kunstig intelligens på et område.

Områdene i seg selv er ikke små heller:

Det er skapt i korrekt skala, det er skalert til hvor stort Paris var på den tiden, forklarer utviklerne.

Separat online-modus

Heldigvis er man også fire ganger så mange som vanlig, og kan dermed håndtere disse scenarioene. Tanken er at man skal jobbe sammen ved å koordinere attentat og skape kjedereaksjoner, og kunne kontrollere folkemengden ved å skape reaksjoner på hva du gjør.

Under E3-konferansen ble også en spilledemo vist frem. Denne hintet til at det absolutt ikke skulle være mangel på ting å sette tennene i under revolusjonen, og forskjellige oppdrag behøver mer eller mindre spillere.

Om man skal tolke demoen bokstavelig virker det som om hver av de fire spillerne kan kjøre sitt eget race i byen, og så møtes opp senere for de større oppdragene.

Denne modusen kommer i tillegg til en enkeltspillermodus, og det blir mulig å spille med vennene dine over nettet. 

Kontrolloverhaling

Kontrollene har dessuten fått seg en liten overhaling. Ubisoft lover mer frihetsfølelse, da man skal slippe å lete etter en høystakk eller lignende for å komme seg ned fra tak. Her er det bare å slippe seg ned.

I tillegg skal man, som vist i demoen, kunne løpe korte strekker opp vegger for å komme seg opp i høyden. Ubusoft sier seg sterkt inspirert av parkour.

«Assassins Creed Unity» skal ha vært under utvikling i over tre år. Spillet skal etter sigende kun komme til nestegenerasjonskonsollene, med andre ord PlayStation 4, Xbox One og PC.

Noen direkte lanseringsdato har ikke blitt avslørt, men hver eneste tittel i serien har så langt blitt lansert i perioden september-november. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3