Endelig en habil nettleser til PS3?

Google Chrome kan være på vei.

11. mai 2011 14:44

For noen måneder siden skal det ha dukket opp informasjon som tyder på at Sony er i ferd med å oppgradere nettleseren på PlayStation 3-konsollen.

Det skal da ha blitt funnet spor av Googles nettleser, Chrome, i en kildekode til PlayStation 3. Siden da har spekulasjonene gått om Sony har planer om å slippe Googles nettleser for spillkonsollen, og nå får ryktene mer vann på mølla.

Sony har nemlig utlyst en stilling som søker etter en senioringeniør med WebKit-erfaring. Han skal jobbe med WebKit-produkter for PlayStation 3, Android-produkter og andre elektroniske produkter, står det i stillingsbeskrivelsen. Det skriver dualpixels.com.

WebKit er en åpen motor for å tegne opp nettsider og brukes blant annet i Google Chrome og Apples Safari.

Google jobber ganske tett med Sony om dagen. Sony Ericsson har gjort det svært godt med Googles mobile operativsystem, Android. Det er derfor ikke umulig at Sony vil knytte enda tettere bånd med internettgiganten Google ved å integrere flere tjenester fra dem i flere av sine elektroniske produkter.

Det ville ikke overrasket oss om Sony også annonserte Chrome for den kommende etterfølgeren til PlayStation Portable, foreløpig kalt NGP (Next Generation Portable). De har allerede en satsing som knytter PlayStation-spill opp mot mobiltelefoner som kjører Android. 

Forvent likevel ikke en snarlig annonsering, Sony har hendene fulle med å få på plass en ny og sikrere PlayStation Network - PS3-onlinetjenesten som har vært nede siden påskeferien begynte. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3