Endelig «FIFA»-dueller mellom Xbox- og PlayStation-spillere?

Slik skal EA koble alle spillplattformer sammen.

28. februar 2013 10:49

(PressFire.no): - Vår visjon er å skape ett enkelt backend-system så vi virkelig kan omfavne nye trender og forretningsmodeller, erklærer storutgiveren EAs tekniske sjef Rajat Taneja i et intervju med VentureBeat.

De siste årene skal de ha totaloverhalet spillnettverkene sine for å forene spillere på tvers av plattformer. Arbeidet krevde 1500 menneskers oppmerksomhet gjennom ett og et halvt år, ifølge Taneja.

Målet skal være å koble sammen så mange spillformater som mulig og lagre fremgangen din i nettskyen, så du kan ha en uavbrutt opplevelse om du går over til en annen spillmaskin.

Kryssplattformspilling?

- Alt handler om underholdning, men vi innser at kundene inntar den annerledes nå til dags. Det skjer i munnfuller gjennom hele dagen, på konsoll , på jobbpc-en og på mobilen, hevder teknotoppen.

Systemet skal samtidig gjøre det adskillig enklere å spille og kommunisere på tvers av plattformer, selv om konsollprodusentene nok har noe de skulle ha sagt der også.

Om de er samarbeidsvillige, kan det altså bety at fremtidige «FIFA»-kamper muligens skjer mellom «Xbox 720»- og PlayStation 4-spillere, eller at pc- og mobilspillere enkelt kan utfordre hverandre i «Bejeweled».

Ny inntektskilde

Det omfattende systemet kommer selvsagt med en diger kostnad, og det er ingen hemmelighet at EA også ser et stort inntjeningspotensial.

- Tidligere tok det en dag eller to før vi kunne gi spillerne anbefalinger. Nå kan det skje på timesbasis. Det åpner for bedre, skreddersydde tilbud, kampanjer og reaksjoner på spillernes tilbakemeldinger, erklærer EA-toppen til VentureBeat.

Systemet skal visstnok spare selskapet, som er en av verdens aller største spillutgivere, drøyt halvparten av dagens lagringskostnader også.

Nettverket skal være et svar på bransjens stadige overgang til en digital verden, og er etter sigende ferdig allerede. I går ble det forresten klart at alle EA-spill får mikrotransaksjoner fremover.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3