En treningsøkt med Kinect som også gjør deg smartere

Eller frister en psykoanalyse på PS3 mer? Her er ukas nedlastbare spillmeny.

18. februar 2011 13:55

Det er såpass mange spill fra de to digitale spillbutikkene denne uken, at vi ikke kaster bort unødig tid med tull og tøys. På Xbox 360 har «Hard Corps: Uprising» blitt sluppet, en tittel som også er på vei til PlayStation 3.

Dessuten har Microsoft jekket ned prisen på «Blacklight: Tango Down», en tittel som har et norsk utviklernavn i rulleteksten. Dette skytespillet, med stort fokus på flerspilleraction, koster deg 600 Microsoft-poeng ut denne uken. Det er halv pris, det.

Microsoft har dessuten sparket i gang en ny kampanje på Xbox 360, som er ment å sette ekstra fokus på noen nedlastbare, nye Arcade-spill. Denne er døpt House Party, og i løpet av de neste fem ukene kan vi blant annet se frem til «Bejeweled Blitz» (23. februar), «Beyond Good and Evil HD» (2. mars) og «Torchlight» (9. mars) før House Party rundes av med litt gambling i «Full House Poker» (16. mars).

Men det hele starter altså med «Hard Corps: Uprising» som er priset til 1200 Microsoft-poeng (tilsvarer en hundrelapp). Resten av programmet for House Party-kampanjen finner du på Major Nelsons blogg.

Ny start for «Contra» - og Kinect-hjernetrim med en tvist

Dette er en såkalt prequel til «Contra: Hard Corps» (1994), og det første spillet i serien som dropper «Contra»-navnet. Produsenten bak, Kenji Yamamoto, har uttalt at ønsket er å gjøre «Hard Corps»-navnet til en egen serie.

Spillet støtter nær sagt selvsagt samarbeidsmuligheter med en venn.

NB! Se en trailer fra «Hard Corps: Uprising» nederst i denne saken.

Om du eier en Kinect-sensor til Xbox 360, finner du denne uken en demo til «Dr. Kawashima’s Body and Brain Exercises», et spill som burde røpe både sjanger og innhold bare i tittelen. Fullversjonen av dette spillet finner du allerede i butikker.

Konseptet går ut på at du trimmer hjernen gjennom gåter, samtidig med oppgaver som må løses ved at du bruker kroppen til å avlegge svarene. På den måten får du trent topplokket samtidig som du får ristet løs foran TV-skjermen. To fluer i én smekk, altså. Og Dr. Kawashima, som du kanskje forbinder med «Brain Age»-spillene til Nintendo DS, foretar gjerne en test av deg før du starter for alvor – for å kartlegge din «mentale alder».

PlayStation 3 har også salg, om du er en prisbevisst/grådig gamer. De to flotte «Grand Theft Auto IV»-utvidelsene koster nå 199 kroner om du ønsker litt digitalt GTA-påfyll, dessuten finner du et knippe PSone-spill til 25 kroner. Blant annet «Constructor» og «James Pond 2». I tillegg er det salg på alle utvidelsene som ble sluppet i kjølvannet av det temmelig fantastiske bilspillet «Split/Second».

NB! Alle PS3-nyhetene finner du listet opp på den offisielle PlayStation-bloggen.

Minis-salget som ble startet forrige uke, ruller videre ut februar. 18 titler ligger og venter på deg – og har fått en prislapp på sympatiske 10 kroner per spill. Det er nivået minis burde ha ligget på i utgangspunktet, mener nok mange.

Om du er PlayStation Plus-medlem er det verdt å merke seg at du kan få kloa i en «Yakuza 4»-demo. Og den øvrige PS3-menigheten kan nå laste ned «Killzone 3»-demoen som forrige uke var forbeholdt Plus-medlemmene. Det er en smakebit på enspillerdelen det er snakk om, og demoen kan enten lastes ned med støtte for 3D-grafikk eller uten.

Bli bedre kjent med nervesystemet og intellektet ditt

Så var det de nye, nedlastbare spillene til PlayStation 3, da. Og det er en hel del av dem. «Blokus», for eksempel. Det er basert på et prisvinnende brettspill fra Mattel og utvikleren vet hvordan de skal få deg hekta: «Likte du UNO? Da kommer du til å ELSKE Blokus».

Dette spillet koster 40 kroner, men du kan laste ned en gratis demo om du føler det er en mer naturlig inngang til denne opplevelsen.

NB! Se «Blokus» i aksjon i denne traileren.

«Dragon’s Lair» (75 kroner) kan du se utspille seg i praksis i denne videoen. Dette er en versjon basert på 1983-arkadeklassikeren.

Mens Microsoft gjerne vil trimme hjerne og kropp, i Kinect-spillet vi nylig sveipet innom, vil Sony heller bidra til å avgjøre om du har en sinnssykdom. «Test Yourself: Psychology» (25 kroner) kan vel knapt kalles et spill, men det er et originalt konsept å inkludere på PlayStation Store, i hvert fall.

For hør bare her:

Du kan la deg selv eller din kjære gjennomgå «en serie med interaktive, psykologiske tester som kombinerer vitenskap med moro og gir deg ekte, vitenskapelige analyser av din personlighet og mentalitet», heter det i beskrivelsen. Det er to områder av din psyke som testes og analyseres: Nervesystemet og intellektet. Og spillet vil bygges ut med nedlastbart innhold i tiden som kommer, for å gjøre eksperimenteringen enda mer omfattende.

Spillet støtter forresten trophies, men dessverre er ingen av utmerkelsene du kan låse opp kalt «Øksemorder» eller «Lunatic»…

Etter å ha avdekket dine mørkeste tanker, kan det være greit med litt meningsløs vold?

«Acceleration of SUGURI X-Edition» (45 kroner) er klassisk slåsseaction i en anime-inspirert stil. Og det med et techno-trance-soundtrack inkludert, frister utvikleren. Hvordan kan man unngå å elske noe slikt? Spillet er dessuten utrustet med tre forskjellige Arcade- og Versus-moduser.

Atari har lansert sin «Atari Anniversary Edition» (52 kroner) som gir deg et knippe klassikere som både er kompatibelt på PS3 og PSP. Også tre nye minis er på plass i PlayStation Store-menyene. «Karimogi» (26 kr), «Swap Zap» (34 kr) og «Zenonina» (43 kr). Sistnevnte et rollespill der du kan velge mellom tre klasser og tilpasse din karakter med hundrevis av våpen av annet utstyr.

Helt til slutt kan vi nevne at du finner en demo av «MotoGP 10/11» på PS3, som utvikleren selv hevder vil gi deg den mest autentiske motorsykkelopplevelsen hittil. Og det flotte strategispillet «R.U.S.E.» eser litt ut. The Pack of the Rising Sun koster 75 kroner og gir deg muligheten til å lede den japanske armé enten i enspillerdelen eller online.

Vi runder av med traileren til «Hard Corps: Uprising», ukas nye Arcade-spill til Xbox 360, som også er på vei til PlayStation 3 om noen uker. Produsent Kenji Yamamoto introduserer traileren og markerer samtidig at dette spillet har fått æren av å sparke i gang House Party-kampanjen på Xbox 360:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3