Hedrer «Beyond Good & Evil» med HD-versjon

Det elskede kultspillet gjenoppstår med forbedret grafikk og lyd.

30. september 2010 11:08

I 2003 kom «Beyond Good & Evil» - et fantastisk, Zelda-aktig eventyrspill med en fabelaktig historie og stemning. Spillet har fått en slags renessanse i media de siste årene, mest på grunn av den mystiske oppfølgeren som har fått flere trailere, men ikke er offisielt annonsert.

Men nå har Ubisoft annonsert at originalen vil bli pusset opp med tanke på HD-konsollene.

Dermed følger Ubisoft i fotsporene til Sonys nye satsing på å gi ut klassikere på ny i HD, slik som «God of War»trilogien fra PS2, samt «ICO» og «Shadow of the Colossus».

Ifølge spillnettsiden IGN, som skal ha fått testet spillet, vil nyversjonen få oppløsning i full HD, altså 1080p. Figurene blir pusset på og det samme blir teksturene. Musikken vil også bli remastret. I tillegg vil spillet få achievements på Xbox 360 og trophies på PS3.

Kultspillet skal etter planen slippes på Xbox LIVE Arcade og PlayStation Network i løpet av 2011. Noe som kan bli en fin oppvarming i ventetiden til oppfølgeren slippes, og ikke minst en oppfriskning på historien.

«Beyond Good & Evil» var hjertebarnet til den respekterte spillskaperen Michel Ancel, som også stod bak «Rayman». Spillet var ment som en trilogi, men det skuffende salget satte en stopper for videre planer.

Derfor var det svært uventet når Ubisoft i 2008 overrasket en hel spillverden med en ny trailer for et nytt spill i serien. I ettertid har spillet både blitt både bekreftet og avkreftet, men nå sist har det blitt annonsert å være i utvikling, selv om en utgivelse skal være et godt stykke unna.

I «Beyond Good & Evil» tar du rollen som den tjue år gamle Jade idét byen hennes blir invadert fra rommet. Hun blir raskt en del av en motstandsbevegelse og plenty konspirasjoner. Spillet har fått kultstatus, mye på grunn av et svært fargerikt og elskverdig rollegalleri, god historie, dialog og en unik stemning.

HD-versjonen av «Beyond Good & Evil» slippes til Xbox 360 og PS3 i løpet av 2011.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3