En ny sjanse til å svinge seg blant jagerfly og hissige diktatorer

Xbox Gold-spillene i juni.

29. mai 2015 12:33

(PressFire.no): Neste måned er det klart for en Xbox One-debut fra gjengen bak det sagnomsuste Kickstarter-eventyret «Broken Age».

«Massive Chalice» er det første nye spillet fra Tim Schafers Double Fine Productions etter andre halvdel av «Broken Age» ble ferdig i forrige måned.

Xbox LIVE Gold-medlemmer kan også laste ned «Just Cause 2» og «Thief» i løpet av juni – spill inkludert i dette medlemskapet.

«Pool Nation FX».

Kommer til Xbox

Biljardspillet «Pool Nation FX» har blitt en gjenganger i disse Xbox-menyene nå. Spillet debuterte i april og ble også videreført gjennom hele mai. Microsoft fortsetter i én måned til, og forlenger altså perioden dette spillet er tilgjengelig for Xbox One-eiere.

Mandag 1. juni forsvinner knippet av Gold-spillene som har vært tilgjengelig en måneds tid: «CastleStorm: Definitive Edition» (Xbox One), «Mafia II» og «F1 2013». Disse byttes da ut med tre nye spill.

Nå er juni-kolleksjonen bekreftet, og det er to titler tilgjengelig til hver av Xbox-plattformene.

Xbox One

«Massive Chalice» (Xbox One).

«Massive Chalice» (1. - 30. juni).
«Pool Nation FX» (1. - 30. juni).

Double Fines «Massive Chalice» er det mest interessante av disse to titlene, for vi har jo etter hvert fått rikelig med tid på oss til å bli kjent med Zen Studios «Pool Nation FX».

Også dette spillet har vært innom Kickstarter-kronerulling, i likhet med «Broken Age».

«Massive Chalice».
«Massive Chalice».

Denne kampanjen ble sparket i gang før «Broken Age» var ferdig, og klarte – kanskje ikke så overraskende – aldri å nå de samme summene som pek-og-klikk-eventyret. «Massive Chalice» er lagd av Brad Muir, samme mann som står bak «Trenched» (senere omdøpt til «Iron Brigade» etter en navnedisputt med en portugisisk brettspilldesigner).

Double Fine er best kjent for røttene til eventyrspill av den gamle sorten. «Massive Chalice» representerer nytt farvann. Dette er et strategispill der dine taktiske evner stilles på prøve.

(NB! «Massive Chalice» kommer også ut til pc, der det allerede har vært mulig å teste i Early Access fra Steam).

Da Muir og Double Fine forberedte sin andre Kickstar-kampanje i løpet av kort tid, oppga de «X-COM», «Final Fantasy Tactics» og «Fire Emblem» som inspirasjonskilder. Ispedd litt av familietumultene fra «Game of Thrones».

Taksameteret stoppet på 1,2 millioner dollar, og i disse dager er altså resultatet klart.

Xbox 360

 «Just Cause 2» (Xbox 360).

«Just Cause 2» (1. - 15. juni).
«Thief» (16. - 30. juni).

Svenske Avalanche har en travel innspurt foran seg i år. I løpet av høsten kommer både deres «Mad Max» og «Just Cause 3».

Oppfølgeren til «Just Cause 2» forskutterer mer av det samme vi finner i denne eksplosive sandkassa: en ny diktator i et eksotisk Middelhavsland, tilsynelatende med stålkontroll over en republikk kalt Medici.

«Just Cause 2».

Vår mann Rico Rodriguez skal igjen ut på farlig oppdrag bevæpnet med eksplosiver, skytevåpen, en gripeklo og all den friheten du forventer når denne – sammen med en fallskjerm eller wingsuit – kobles med kjøretøy, fly, helikoptre og akrobatikken som oppstår når du eksperimenterer og kombinerer alt dette slik du ønsker.

«Just Cause 2» kom ut i 2010 og fikk den gangen gnistrende omtale av vår anmelder. «Et av de mest spektakulære actionspillene på lenge», kalte vi det.

I første halvdel av juni kan spillet lastes ned til Xbox 360, gratis, hvis du er betalende Xbox Gold-kunde.

«Thief» (Xbox 360).

Nye «Thief», lansert i fjor, har allerede blitt en gjenganger når det handler om salg eller slike gaveløsninger. Det har allerede vært «gratis» til PlayStation Plus-folk (på PS3, i februar), og nå følger Microsoft opp og lar «Thief» avløse «Just Cause 2» de to siste ukene av juni.

Det var en vanskelig oppgave å skulle lage et snikespill av denne sorten når det allerede eksisterte et lignende, og mye bedre alternativ på markedet.

Da «Thief» endelig ble servert i fjor – etter mange utsettelser og omstarter – var det da også umulig å komme utenom sammenligninger med «Dishonored». Dette spillet gjorde det meste bedre enn «Thief».

Anmeldelsen vår resulterte ikke i noe mer enn en toer på terningen, og konklusjonen: «en hardere krasj til desktop enn noe annet spill jeg har spilt det siste tiåret».  

NB! PlayStation Plus-spillene for neste er allerede annonsert. Vi tar en nærmere titt på disse spillene før de legges ut i menyene på PlayStation Store onsdag 3. juni.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3