– En knyttneve i ansiktet på alt det frie samfunnet er basert på

Take-Two-sjefen snakker om «GTA V»-boikotten.

10. desember 2014 13:11

(PressFire.no): I forrige uke kom meldingen at to butikkjeder i Australia velger å fjerne det svært populære spillet «Grand Theft Auto V» fra hyllene etter en underskriftskampanje og press fra interessegrupper.

Den norske feministorganisasjonen Kvinnefronten fulgte raskt opp og krevde i et åpent brev at norske forhandlere gjør det samme, men foreløpig har ingen butikker her til lands fulgt oppfordringen.

– Ikke kjøp det om du finner det støtende

Nå tar Take-Two-toppen Karl Statoff bladet fra munnen. Han mener dette er et angrep på ytringsfriheten og det frie samfunn.

– Det én ting når noen ikke vil kjøpe, noe som er helt forståelig. Og dét er virkelig løsningen. Hvis du ikke liker det og finner det støtende, kan du velge å ikke kjøpe det, sier han til Gamesindustry.

– Men, at en person eller gruppe prøver å ta den beslutningen på vegne av millioner av mennesker… vi har nå 34 millioner som har kjøpt «Grand Theft Auto V»  er som en knyttneve i ansiktet på alt det frie samfunnet er basert på.

– Det er ytringsfriheten, og det å prøve å kvele den er farlig – og å bevege seg ut på glattisen. Dette er mer skuffende for oss, enn at det går utover forretningene våre, hevder han.

 Vår forretning kommer overhodet ikke til å bli påvirket av dette. Det utgjør ingen forskjell for oss. Til syvende og sist er det imidlertid ikke noe du ønsker, fordi det er en dårlig lederavgjørelse.

Skal ikke ha påvirket salget

Videre hevder han at de ikke har merket seg noe på salget eller i brukervanene etter denne seneste debatten blusset opp rundt «GTA V».

– Australia er relativt lite for oss, og de to kjedene er relativt små i Australsk sammenheng. Det er andre steder hvor folk kan kjøpe «Grand Theft Auto» i Australia, poengterer Statoff.

Det er fremdeles mulig å kjøpe og laste ned spillet gjennom de respektive digitale spillbutikkene til PlayStation og Xbox.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3