Stor elektronikkjede fjerner «GTA V» fra hyllene i Australia

Kommer etter «sterke tilbakemeldinger».

3. desember 2014 14:32

(PressFire.no): En av Australia største elektronikkjeder, Target, fjerner nå det ekstremt populære spillet «Grand Theft Auto V» fra hyllene. Det bekrefter kjeden i et presseskriv.

Ifølge presseskrivet kommer det etter sterke tilbakemeldinger fra kundene om vold mot kvinner i spillet.

– Vi har snakket med mange kunder om spillet de siste dagene, og det er mye bekymringer rundt innholdet i spillet, forteller Target-sjefen Jim Cooper i skrivet.

– Majoriteten vil ha det bort fra hyllene

Han påpeker at det også finnes kunder som har støttet dem i salg av spillet og at de respekterer deres synspunkter, men at de har besluttet å slutte å selge spillet etter «majoriteten av kundenes ønsker».

Videre skriver han at de ikke kommer til å slutte å selge andre spill eller filmer med den strengeste aldersgrensen i Australia fordi de mener det er helt greit å selge til voksne kunder.

Det skal være spesielt «Grand Theft Auto V» som har skapt sterke reaksjoner hos kundene.

I utgangspunktet er «Grand Theft Auto V» et år gammelt, men er for tiden aktuell i en oppusset utgave til de nye konsollene PlayStation 4 og Xbox One.

Sterk sensur mot voldelige spill

Target er med rundt 300 butikker en stor aktør i Australia og vil naturligvis ha en betydning for salget av spillet, men i skrivende stund er Target den eneste kjeden i landet som fjernet spillet fra hyllene.

Kun etter Breivik i Norge

Etter hva vi kjenner til har det kun skjedd ved én anledning at butikker har fjernet spill fra hyllene, og det skjedde etter at det ble kjent at terroristen og massedrapsmannen Ander Behring Breivik spilt «World of Warcraft» og «Call of Duty».

Derfor valgte Coop og Platekompaniet å fjerne begge spillseriene fra sine respektive hyller. Begge kjedene skal i ettertid ha begynt å selge nevnte titler igjen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3