- En helt annen verden nå enn da vi startet

PopCap bekrefter oppsigelser.

22. august 2012 09:56

(PressFire.no): Historien om PopCap har vært et eventyr så langt. De har skapt enorme suksesser gjennom titler som spilles av «alle».

«Bejeweled», «Plants vs. Zombies» og «Peggle» er bare tre av spillene som har blitt allemannseie, og noe av grunnen til at Electronic Arts i fjor kjøpte PopCap for om lag 4,5 milliarder kroner.

Denne uka begynte ryktene om nedskjæringer og oppsigelser å svirre. Nå bekrefter PopCap dette.

Omtrent 50 ansatte må gå, opplyser en av grunnleggerne, John Vechey, på selskapets nettside.

Minst 50 må gå

Det er først og fremst PopCaps hovedkontor i Seattle som rammes av nedskjæringene, men Vechey skriver at de nå også evaluerer driften ved Dublin-avdelingen.

- Vi snakker med våre folk i Dublin om fremtiden for dette studioet, og hvorvidt vi kan klare å finne en måte å øke vår lønnsomhet i Europa uten å måtte stenge dørene.

De 50 som nå må gå er altså basert i USA og Seattle. Selv om det er et betydelig antall, har PopCap vært en stor arbeidsgiver. I fjor jobbet så mange som 400 for spillstudioet.

Vechey sier at PopCap fortsatt hyrer inn nye spillskapere, og at man regner med å ha like mange ansatte ved utgangen av dette året som i fjor.

- Må tilpasse oss

Det er mer snakk om en retningsendring og et nytt fokus som har pressset igjennom behovet for å bytte ut en del av staben, hevder Vechey.

- Free-to-play, sosiale og mobile spill har eksplodert i popularitet. Det har skjedd så raskt, overraskende raskt. Endringen når det gjelder kunders smak gjør at vi må omorganisere og investere i nye typer spill på nye plattformer.

- Det er en helt annerledes verden nå enn da vi startet, skriver John Vechey.

Han understreker videre at PopCap har hatt muligheten til å investere i helt nye merkenavn, som «Peggle» eller «Plants vs. Zombies», fordi selskapet har drevet med profitt (før EA-oppkjøpet). Markedet er nå så endret at den typen investeringer ikke lenger er mulig.

- Hvis vi ikke tilpasser oss vil vi ikke være i stand til å investere i slike nye merkenavn, uttaler Vechey.

- Uten EA i ryggen ville det vært verre

Mange antok at det er EA som har tvunget PopCap på denne slankekuren, etter at de nå eier småspillekspertene. Dette er feil, sier Vechey.

- Beslutningen om å omorganisere er 100 prosent vår egen, uten noe press fra EA. Noen av de som blir berørt av omorganiseringen kan bli omskolert og få andre jobber hos EA Studios.

- Hadde vi ikke hatt EA i ryggen ville nedskjæringene blitt mye verre, sier Vechey.

Parallelt med at ryktene om nedskjæringer begynte å svirre, annonserte PopCap en oppfølger til flower defense-spillet «Plants vs. Zombies». Toeren kommer en gang til neste år, sannsynligvis før sommeren.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3