En enda mindre PlayStation 3?

Lekkasje kan ha avslørt en billigere, «Super Slim» PlayStation 3.

5. juli 2012 13:28

(PressFire.no): Sist gang Sony tok frem slankemiddelet og kappet ned på størrelsen til PlayStation 3-konsollen, ble det en massiv suksess

Den første salgsuken til den da nye Slim-konsollen var faktisk den beste i løpet av spillmaskinens levetid. Det er nok en suksess selskapet ønsker å gjenta, de økonomiske problemene deres tatt i betraktning.

Og det kan være at de forsøker akkurat det. Ifølge lekkede patentpapirer jobber japanerne nemlig med en PlayStation 3 Super Slim.

- Avsløres på GamesCom

Planene skal angivelig være å annonsere den nye konsollen, med serienummeret CECH-4001x, under Gamescom-messen i Tyskland neste måned.

Der røpet Sony også den første Slim-versjonen i 2009.

Den foreslåtte størrelsesforskjellen kan du se på bildet til høyre, som angivelig viser planene av den kommende versjonen over dagens Slim.

Det bør for øvrig nevnes at da spillnettstedet Eurogamer spurte Sony-toppen Shuhei Yoshida om ryktene om Super Slim stemte, kom han langt på nær med noen avkrefting:

- Maskinvaregutta er alltid ute etter å gjøre ting mindre og billigere, så aldri si aldri, var de eksakte ordene hans.

Overgangskonsoll?

Samtidig raser ryktene som verst om «PlayStation 4», som visstnok går under kodenavnet Orbis. Sony har selv røpet at de jobber med en ny konsoll, noe som vel har ligget i kortene en stund. 

I så fall kan det være at planen er å lansere en virkelig budsjettversjon av PlayStation 3 i overgangsfasen neste år, for de som ikke er opptatt av å ha den siste og hvasseste maskinvaren. 

Sony kjøpte nettopp strømmetjenesten Gaikai, og skal blant annet ha planer om å tilby spilling av eldre PlayStation-titler over nettskyen. Kanskje er det en slik fremtid de har for den ryktede Super Slim-versjonen?

GamesCom vil vise. Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3