En av nøkkelpersonene bak «Diablo III» slutter

Er egentlig alt som det skal være i Blizzard om dagen?

23. januar 2012 10:25

(PressFire.no): I løpet av helga annonserte sjefsprodusenten bak det svært etterlengtede «Diablo III» at han slutter i Blizzard, skriver IGN. Dermed forlater han spillet som opprinnelig var planlagt lansert på tampen av fjoråret.

- Jeg jobber ikke lenger hos Blizzard eller med «Diablo III». Jeg har hatt fem flotte år der, og folka som jobber med spillet kommer til å gjøre det stort med «Diablo III», skrev Steve Parker på sine twitter denne helga.

Blizzard har foreløpig ikke kommentert hva avgangen til Parker skyldes, og heller ikke hovedpersonen selv kaster mer lys over dette.

Men selskapet har allerede lagt ut en stillingsutlysning der de søker etter en ny senior producer.

Gjør store endringer med «Diablo III»

Uansett er det nok til å skape ytterligere bekymring hos fans av «Diablo»-serien.

For like før helga ble det antydet at det som mange trodde var et spill bare uker unna en lansering, nå gjennomgår «store endringer».

Jay Wilson, en annen av utviklerne bak «Diablo III», skrev da på spillets blogg at det fortsatt gjenstår mye jobb med oppfølgeren til «Diablo II» (2000).

- Jobben vår er ikke bare å utgi et spill, men å lage det neste «Diablo»-spillet. Ingen kommer til å huske at det er forsinket, bare om det ikke blir fantastisk, skrev Wilson.

Venter nye utsettelser?

Det er snakk om en rekke endringer blant annet knyttet til egenskap- og rune-systemet i spillet basert på tilbakemeldinger man har fått etter å ha åpnet opp for betatesting på tampen av fjoråret.

Hvorvidt de siste dagers nyheter betyr at «Diablo III» blir ytterligere utsatt er fortsatt uvisst.

Da Blizzard-sjef Mike Morhaime i fjor høst bekreftet at 2011-lanseringen røyk, sa han at målet var et slipp «tidlig i 2012». Mange frykter nå at det kan spøke for et slikt lanseringsvindu for spillet som først ble annonsert i 2008.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3