EU-kommisjonen etterforsker Steam-avtaler for brudd på konkurranseregler

2. februar 2017 17:00

(PressFire.no): I en pressemelding forteller EU-kommisjonen at de nå etterforsker en rekke nettbutikker for brudd på konkurranseregler, inkludert flere spillselskaper.

I sentrum av etterforskningen står Valve sin digitale spillbutikk, Steam, men også en rekke selskaper som har avtaler med butikken.

Både Namco Bandai, Capcom, Focus Home, Koch Media og ZeniMax er nå under lupen, som følge av avtalene de har med Steam og hvordan spill selges i EU-regionen.

Grunnen til etterforskningen er hvordan digitale nøkler låses til geografi, noe EU-kommisjonen mener kan bryte med regler rundt konkurranse på tvers av grensene i EU-regionen og hindrer konsumenter å kjøpe billigere produkter i andre stater.

Som verdens største spillbutikk er Steam ofte under lupen av organisasjoner som jobber med forbrukerrettigheter og ble i 2013 saksøkt av den tyske organisasjonen VZBV.

Et par år etter innførte imidlertid EU angrerett på digitale produkter, noe som resulterte i en 14 dagers angrerett på spill kjøpt i Steam.

Det tok heller ikke lang tid før Australia krevde lignende vilkår. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3