Valve dømt i retten for å mislede kunder på Steam

30. mars 2016 17:02

(PressFire.no): I fjor introduserte Valve en etterlengtet mulighet på Steam i Europa: Angrerett og tilhørende tilbake«levering» av spill.

Dette gjelder bare dersom du ikke allerede har spilt over to timer, og var til å begynne med et svar på et nytt direktiv fra EU, som krever 14 dagers angrerett for digitale kjøp – før det ble gjort tilgjengelig for alle land etter hvert.

Nå har retten i Australia dømt Valve nord og ned på grunn av mangel på tilsvarende muligheter før 2015 der, og spesifikt angrepet Steams brukervilkår, som de mener var lovstridige fra 2011 til 2015.

- Retten mener Valve, gjennom sin spilldistribusjonsplattform Steam og Steams nettsider, har opptrådt med misvisende og villedende atferd og gitt falske eller misledende fremstillinger til australske konsumenter, skrives det på det australske Konkurransetilsynets hjemmesider.

Valve prøvde å forsvare seg ved å hevde at de ikke er et australsk selskap og ikke har hverken kontorer eller personell der, og følgelig ikke omhandles av lovene i det landet, men det ville ikke retten ha noe av.

Faktisk la retten frem bevis på at Valve har 2,2 millioner australske brukere, at de har egne australske servere til en verdi av 1,2 millioner AUD og at Valve betaler et australsk selskap «titusenvis av dollar» i måneden for vedlikehold av disse serverne.

Det er ikke avklart hva en eventuell straff vil innebære, men en høring rundt kjennelsen skal avholdes etter hvert.

Australsk lov sier at alle konsumentvarer eller -tjenester skal holde akseptabel kvalitet og være egnet for bruken de skal utsettes for. Om de ikke har dette, skal konsumentene ha rett på kompensasjon, som kan inkludere tilbakebetaling, reparering eller utbytte.

Dette er første gang retten i Australia inkluderer dataspill kjøpt over nett i en kjenning som omhandler disse lovene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3