- EA skal si opp 500 til 1000 ansatte

Det skjer denne uka, hevder kilder.

16. april 2012 11:13

(PressFire.no): Det er nettsiden Startupgrind.com som nå hevder at flere kilder internt i spillgiganten Electronic Arts bekrefter at selskapet vil sparke mellom 500 og 1000 ansatte denne uka.

Oppsigelsene skal utgjøre mellom 5 og 11 prosent av selskapets ansatte og skulle visstnok opprinnelig skje mandag 9. april, men har blitt utsatt.

Aksjekursen gikk på en smell i 2008, hvor den falt fra nærmere 50 dollar til under 20 dollar i løpet av noen måneder. I dag ligger den på rundt 16 dollar per aksje, noe som begynner å nærme seg selskapets laveste noensinne.

Nedgangen i aksjen skjedde bare ett år etter at John Riccitiello tok over som sjef EA.

Storsatsninger på rekke og rad 

Da Riccitiello tok over fikk selskapet mye kritikk for synkende kvalitet på spillene. De fleste er stort sett enige om at kvaliteten på spillene hevet seg da Riccitiello tok over skuta, men det spekuleres nå i om det kan ha kostet dyrt.

I løpet av de siste årene har EA også investert stort i spill for sosiale medier. I 2009 kjøpte de «norske» Playfish for 275 millioner dollar og i fjor kjøpte de «Bejeweled»-utvikleren PopCap for 650 millioner.

Rundt juletider lanserte de også selskapets største produksjon noensinne – det massive onlinespillet «Star Wars: The Old Republic». Spillet skal ha solgt nærmere tre millioner, men faste abonnementer skal være frafallende.

Tett utgivelsesprogram i år

I februar meldte imidlertid Electronic Arts at salget av «Star Wars: The Old Rebublic» gikk bedre enn forventet i desember, men valgte ikke å justere opp forventningene for hele finansåret på grunn av lavere resultater i tredje kvartal.

EA har sluppet flere store spill allerede i år, hvor de skal ha sendt ut over 3,5 millioner eksemplarer av «Mass Effect 3» i løpet av den første måneden.

Selskapet har også gitt ut «FIFA Street», «Tiger Woods PGA Tour 2013», «SSX», «Grand Slam Tennis 2», «FIFA Football» til Vita, «Kingdoms of Amalur: Reckoning» og «Syndicate».

Oppdatering: EA har kommentert saken til MCVUK.com, hvor de avkrefter ryktene om masseoppsigelse. 

- Det er ikke snakk om oppsigelser i så måte, vi har alltid prosjekter som vokser og forandrer seg. Det er alltid nye folk som kommer og andre som går, forteller spillgiganten i en uttalelse.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3