EA koblet til PopCap-oppkjøp

Styrkes stallen med «Plants vs. Zombies»-skaperne?

23. juni 2011 12:40

PopCap Games har gjort stor suksess med sine lett tilgjengelige spill, med «Plants vs. Zombies», «Bejeweled» og «Peggle» som de mest kjente og største suksessene.

I fjor, for å markere tiårsjubileumet, bekreftet PopCap at «Bejeweled» hadde solgt 50 millioner enheter, og at spillserien hadde blitt lastet ned 350 millioner ganger siden lanseringen av det første spillet i 2010. Et nytt eksemplar av «Bejeweled» selges hvert 4,3 sekund, hevder PopCap.

Som et privateid selskap, trenger ikke PopCap å oppgi inntektene. Men Forbes anslo at inntjeningen i 2010 var på $ 100 millioner.

Nå står angivelig Electronic Arts klar med et bud på $ 1 milliard, minst, ifølge TechCrunch. Men det er flere potensielle kjøpere, og ingenting er så langt bekreftet. Det spekuleres i at Zynga, som kjenner segmentet med casual-gamere godt, er en annen interessert part om PopCap skulle finne seg en eier.

EA kjøpte Playfish høsten 2009, et selskap med røtter i Tromsø som har spesialisert seg på Facebook-spill. Fokuset mot sosiale- og mobile spillplattformer har økt de seneste årene, og havner PopCap under EA-paraplyen er det et tegn på at man ønsker å posisjonere seg ytterligere i dette markedet.

 

NB! EA ville ikke kommentere disse ryktene overfor Eurogamer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3