EA åpner eget «Star Wars»-studio

Vil blande «Battlefield» med «Call of Duty»-kompetanse i Los Angeles.

15. mai 2013 11:36

(PressFire.no): Det ble nylig kjent at den nye eieren av Lucasfilm, Disney, har signert en stor avtale med Electronic Arts for fremtidige «Star Wars»-spill.

Nå kan Wall Street Journal melde at Electronic Arts ikke bare kutter 10 prosent av arbeidskraften sin, men satser også. De åpner nå et eget studio i Los Angeles som skal fokusere på spill i «Star Wars»-universet.

Kutter, men utvider også

I artikkelen hevdes det at studioet blir opprettet for å være et sentralt tannhjul i Electronic Arts' planer for «Star Wars»-spillene. Det nye studioet har som mål å hente ansatte fra konkurrenter som Activision Blizzard.

- Det finnes en ekstrem kompetanse der som vi vil ha en bit av. Det er ingen hemmelighet at vår hovedkonkurrent holder til der.

Som kjent holder to av Activisions «Call of Duty»-studioer, Treyarch og Infinity Ward, til i Los Angeles.

Mye «Star Wars»

Idet Electronic Arts’ avtale med Disney ble kjent, kunngjorte de at «Dead Space»-studioet Visceral Games, «Battlefield»-studioet DICE og rollespillekspertene hos BioWare ville jobbe med «Star Wars»-spill.

Det hører med til historien at Bioware slapp det massive onlinespillet «Star Wars The Old Republic» julen 2011.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3