EA legger ned «norske» Facebook-spill

- Kanskje ikke overraskende.

16. april 2013 21:20

(PressFire.no): Det norske spilleventyret Playfish ble ikke den suksessen Electronic Arts kanskje håpet på. Etter at de i 2009 punget ut godt over to milliarder kroner for Tromsø-firmaet, har det gått nedover.

I fjor valgte Electronic Arts å legge ned Tromsø-avdelingen av Playfish, noe som etterlot 21 personer uten jobb. Enkelte skal ha flyttet til utlandet for å fortsette i andre avdelinger av Electronic Arts.

Andre startet sitt eget selskap, som Greenlit Games, aktuelle med «Word’N’Blox» rundt juletider.

- Vanskelig valg 

Nå bekrefter Electronic Arts at tre nye Facebook-spill fra Playfish blir lagt ned.

- I dag informerer vi spillere om at vi har tatt det vanskelige valget å pensjonere noen av våre Facebook-spill, heter det i en melding på nettsidene til Electronic Arts.

Denne gangen er det «The Sims Social», «SimCity Social» og «Pet Society» som blir skrapet. Tidligere har blant annet «Fifa Superstars» blitt lagt ned.

Ifølge Electronic Arts er kanskje ikke dette så overraskende:

- Etter at millioner av folk først logget inn for å spille disse, har antallet spillere og aktiviteten falt, heter det i meldingen.

Selskapets satsing på Facebook vil nå i hovedsak dreie seg om spill fra «Plants vs. Zombies»-studioet PopCap.

Electronic Arts vil nå komme opp med et tilbud til dem som vil bli rammet av nedleggelsen.

Facebook-spillfeberen har roet seg

Interessen for Facebook-spill har hatt dramatisk nedgang siden gullalderen for noen år siden. Da var det det Zynga som banet veien med blant annet «Farmville», men selskapet har hatt en dramatisk nedgang den siste tiden og har selv måttet stenge en rekke spill og studioer.

En av Playfish-grunnleggerne, Stian Hansen, fortalte til PressFire i januar at forventningene til Facebook ikke har innfridd.

- Markedet for Facebook-spill ble ikke helt som Electronic Arts forutså, og Playfish klarte ikke å levere til de høye forventningene, sa spillutvikleren.

Playfish-grunnleggeren Kim Daniel Arthur fortalte nylig også at hans tid som sjef for avdelingen i Tokyo, Japan er over. Det er ukjent om avdelingen i Japan har hatt oppsigelser, eller om han selv sa opp jobben.

Sist høst gikk Electronic Arts også til sak mot Zynga, hvor de anklaget selskapet for å plagiere deres «The Sims Social».

Saken endte i et forlik, uten at detaljene ble offentliggjort. Nå legges spillet uansett ned.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3